Vertrek transfers naar Rome luchthavens

Hier vindt u alle informatie om van het vliegveld naar het centrum van Rome en vice versa te komen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Vertrek transfers naar Rome luchthavens

Landing in Rome | © John Mc Arthur

Rome is een van de meest toeristische steden ter wereld, dus u hebt verschillende alternatieven om van de twee luchthavens naar het stadscentrum te komen. Ik ga samenvatten wat u moet weten, maar ik kan u nu al vertellen dat de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding de gedeelde overdracht is.

Transfer mogelijkheden om van het vliegveld naar Rome te komen

Luchthaventerminal| ©Chuttersnap
Luchthaventerminal| ©Chuttersnap

Luchthaven Ciampino

Hoewel kleiner dan de luchthaven Fiumicino, is Ciampino een van de luchthavens die meer internationale vluchten naar Rome ontvangt, veel daarvan van goedkope luchtvaartmaatschappijen. De nabijheid van het stadscentrum, op slechts 15 kilometer afstand, maakt het een zeer toegankelijke luchthaven. De beste transfers vanaf Ciampino zijn:

Fiumicino Luchthaven

Met 3 terminals is Ciampino het belangrijkste vliegveld van Rome en **een van de drukste van Europa. Het is modern en ook niet ver van de hoofdstad, ongeveer 26 kilometer. Dit zijn de mogelijkheden om van Fiumicino naar uw hotel in Rome te komen:

Transfers tussen Ciampino en Rome

Luchthaven| ©Richard Lee
Luchthaven| ©Richard Lee

U kunt op verschillende manieren van Ciampino naar Rome komen en omgekeerd. Dit zijn de twee belangrijkste verschillen tussen gedeelde en particuliere transfers:

Gedeelde transfer tussen Ciampino en Rome

Als u in het centrum van Rome verblijft en gemakkelijk, snel en comfortabel van Ciampino naar uw hoteldeur wilt komen tegen een betaalbare prijs, dan is de gedeelde minibus transfer van Ciampino naar Romede beste optie. U reist in een achtpersoons minibus en in 45 minuten bent u in het centrum van Rome.

Op de terugweg kunt u genieten van dezelfde service en een gedeelde minibus transfer maken van uw hotel in Rome naar Ciampino: om uw reis stressvrij af te sluiten.

De dienst werkt precies hetzelfde op de heen- en terugreis, maar als u mij toestaat u wat advies te geven, is het belangrijk dat u de ophaaltijd van de transfer berekent. Vergeet niet dat het verkeer in Rome een beetje chaotisch kan zijn, dus het is beter om niet op korte termijn te gaan.

Zij zullen u ook vragen naar het adres van uw hotel en het ophaaltijdstip om een goede route te berekenen, maar ik blijf erbij dat het beter is als u hen een beetje marge geeft om eventuele onvoorziene verkeersproblemen te vermijden en met een gerust hart op de luchthaven aan te komen.

Privétransfer tussen Ciampino en Rome

Een andere optie, in plaats van vervoer te delen met andere reizigers, is het boeken van een privétransfer van Ciampino naar uw hotel. Er staat een privé-auto klaar voor u en uw gezelschap wanneer u landt, en u gaat rechtstreeks naar uw hotel zonder onnodig wachten of stoppen. Bij het boeken kunt u ook kiezen voor een retourtransfer van uw hotel naar de luchthaven.

Met de bus van Ciampino naar Rome

Dit is de meest aan te raden optie als u geen gebruik gaat maken van de privé- of gedeelde transfer. De goedkoopste optie is het gebruik van de reguliere ATRAL-bussen die de luchthaven verbinden met het laatste metrostation van lijn A (Anagnina). Van daaruit moet u echter met de metro naar het centrum van Rome en wat u aan prijs bespaart, bent u aan tijd en moeite kwijt.

Als u voor deze optie kiest en in het centrum van Rome verblijft, raad ik een bustransfer aan tussen Ciampino en Rome. Voor ongeveer zes euro heb je verschillende stops in het centrum van Rome en is de reis veel korter en comfortabeler. Deze bussen kunnen ook vooraf worden gereserveerd.

Als u uw plaats online reserveert, ontvangt u een voucher met instructies over hoe u de halte van de busmaatschappij kunt vinden (u kunt het ook op de luchthaven vragen). Bussen van Ciampino naar Rome doen er gewoonlijk ongeveer 45 minuten over om het centrum te bereiken, vertrekken elke 30-40 minuten, hebben airconditioning en kunnen ook worden geboekt om terug te keren vanaf het Termini station. Er zijn geen extra kosten voor bagage.

Andere opties voor Ciampino: taxi of Uber

Taxi's van Ciampino naar het centrum van Rome hebben een vast tarief van ongeveer 30 euro exclusief de eventuele nachttoeslag. Taxistandplaatsen zijn gemakkelijk te vinden zodra u op de luchthaven bent; denk eraan op uw hoede te zijn voor onofficiële taxi's (officiële taxi's zijn wit, met het woord 'taxi' op het dak en het nummer van de vergunning en het stadswapen zichtbaar) die op de luchthaven kunnen worden aangeboden.

Als u liever VTC-apps gebruikt, is Uber beschikbaar in Rome, maar de rit naar het centrum vanaf het vliegveld kan duurder zijn. Als je voor deze optie kiest, controleer dan de prijs voordat je de auto bestelt, zorg ervoor dat je afspreekt op een toegankelijk ophaalpunt en zorg ervoor dat je een internetverbinding hebt zodra je uit het vliegtuig stapt.

Boek een transfer vanaf de luchthavens van Rome

Transfers tussen Fiumicino en Rome

Nachtelijk verkeer in Rome| ©Serena Repice Lentini
Nachtelijk verkeer in Rome| ©Serena Repice Lentini

Dezelfde opties die ik noem vanaf de luchthaven Ciampino zijn ook beschikbaar vanaf de luchthaven Fiumicino naar Rome. Zoals u zult zien, zijn de prijs en de voorwaarden vrijwel gelijk:

Gedeelde transfer tussen Fiumicino en Rome

Bij aankomst op Fiumicino is er dezelfde mogelijkheid van gedeeld vervoer. Als u in het centrum van Rome verblijft en van Fiumicino naar de deur van uw hotel wilt komen op een gemakkelijke, snelle en comfortabele manier tegen een betaalbare prijs, dan is de gedeelde minibus transfer de beste optie. U reist in een achtpersoons minibus en in 45 minuten bent u in het centrum van Rome.

Het is niet alleen belangrijk om op de luchthaven naar uw accommodatie te gaan. Als u terugkomt van uw reis zit u met hetzelfde dilemma hoe u vanaf uw hotel naar Fiumicino of Ciampino moet komen.

De gedeelde transfer is ook beschikbaar vanuit het centrum van Rome naar Fiumicino, iets wat u nog meer zult waarderen wanneer u uitgeput bent na een intensieve (en prachtige, dat verzeker ik u) reis en wanneer u er zeker van wilt zijn dat u uw tijd goed berekent om het meeste uit de stad Rome te halen.

Als u met deze service van uw hotel naar de luchthaven terugkeert, hebt u dezelfde boekingsprocedure, dezelfde voorwaarden en dezelfde prijs.

Privétransfer tussen Fiumicino en Rome

Als u haast heeft, niet wilt wachten of gewoon liever in uw eigen tempo gaat en niet afhankelijk bent van andere reizigers, kunt u een privétransfer boeken tussen Fiumicino en Rome. De auto is alleen voor u (en uw begeleiders, als u met z'n tweeën, met vrienden of met uw familie reist) en brengt u rechtstreeks naar uw hotel of waar u maar heen wilt, zolang de bestemming in het centrum van Rome ligt.

Bus van Fiumicino naar Rome

Dit is de goedkoopste optie (de prijs is ongeveer zes euro) en je hebt de mogelijkheid om je ticket van Fiumicino naar Rome van tevoren te boeken. Er zijn verschillende busmaatschappijen die rechtstreekse verbindingen onderhouden tussen Fiumicino en het centrum van Rome, met haltes op het station Termini en andere centrale punten in de hoofdstad.

De nuttigste manier om het bedrijf in kwestie te vinden is de informatie te volgen die u per e-mail ontvangt wanneer u uw reservering maakt of het rechtstreeks te vragen bij de informatiepunten op de luchthaven, hoewel u desgewenst een afzonderlijke ophaaldienst kunt huren wanneer u uw reservering maakt. De reis duurt ongeveer 45 minuten, bussen vertrekken elke 30-40 minuten vanaf Fiumicino en hebben bagageruimte.

Deze optie is ook beschikbaar om terug te keren naar de luchthaven vanuit het centrum van Rome met stops bij Termini, het Vaticaan en Via Aurelia.

Met de trein van Fiumicino naar Rome

Rome wordt bediend door twee metrolijnen: A en B. Om ze te bereiken vanaf de luchthaven Fiumicino moet u een rechtstreekse trein nemen. Je hebt twee opties:

 • De exprestrein Leonardo Express zet u af in station Termini en doet er ongeveer 55 minuten over. De kosten bedragen ongeveer 15 euro.
 • De normale FL-1 trein doet er ongeveer een uur en een kwartier over (omdat hij meer stops maakt) en kost ongeveer 8 euro.

U kunt bij een van de informatiestands op de luchthaven vragen om tickets te kopen, maar beide opties worden met borden aangegeven.

Andere opties naar Fiumicino: taxi of Uber

Zorg ervoor dat u het tarief weet voordat u de luchthaven verlaat en dat de taxi officieel is (u herkent ze omdat het licentienummer zichtbaar is naast het stadswapen, de auto's wit zijn en het woord 'taxi' op het dak staat). Het vaste tarief dat door het stadhuis van Rome is vastgesteld om van de luchthaven Fiumicino naar elk punt in de stad te komen (zolang het binnen de Aureliaanse muren is) bedraagt ongeveer 48 euro.

Vergeet niet dat taxi's nachttoeslagen in rekening kunnen brengen en dat zij soms een "bagagetoeslag" kunnen vragen. Als u buiten de grenzen van de Aureliaanse muren gaat, kunt u het beste over de prijs onderhandelen voordat u vertrekt. Taxistandplaatsen zijn gemakkelijk te vinden op de borden rond de luchthaven.

Boek een transfer vanaf de luchthavens van Rome

Hoe boekt u uw transfer

Boek uw transfer online| ©Charles Deluvio
Boek uw transfer online| ©Charles Deluvio

Zoals u zult zien, zijn de prijs en de voorwaarden op beide luchthavens vrijwel gelijk. Zodra u een transfer boekt, ontvangt u een bevestigingsmail met alle details en instructies. Er zal u waarschijnlijk gevraagd worden naar uw vluchtnummer en de maatschappij waarmee u reist, om te controleren of uw vlucht op tijd aankomt.

In ieder geval hebben bijna alle vervoersbedrijven een stand of hoek op de luchthaven met personeel dat 24 uur per dag beschikbaar is, zodat u contact met hen kunt opnemen wanneer u landt. Ze zullen u ook het adres van uw hotel vragen, zodat ze een goede route kunnen berekenen en u zo snel mogelijk bij uw accommodatie kunnen afzetten.

Hoe boekt u stap voor stap

 1. Reserveer uw plaatsonline.
 2. U ontvangt een voucher waarop staat waar en hoe de chauffeur u op de luchthaven komt ophalen.
 3. U wordt gevraagd naar uw vluchtgegevens en u krijgt de contactgegevens van het bedrijf dat u op de luchthaven zal ophalen in geval van ongemak.
 4. Wanneer uw vliegtuig aankomt op Fiumicino, zal uw transfer chauffeur u opwachten op het afgesproken punt.
 5. U stapt op de gedeelde transfer met de rest van de passagiers**(er zijn 8 zitplaatsen**).
 6. De minibus brengt u naar uw respectieve hotels.

Ana's Traveller Tip

De twee luchthavens van Rome liggen op dezelfde afstand van het centrum, dus als uw stad vluchten naar beide luchthavens heeft, kunt u de goedkoopste kiezen.

Wat moet je weten over gedeelde transfers naar het centrum van Rome?

Gedeelde overdracht| ©Steve Pancrate
Gedeelde overdracht| ©Steve Pancrate
 • Elke passagier heeft recht op één koffer en één handtas. Als u speciale bagage hebt (instrumenten, fietsen, professionele fotoapparatuur...), neem dan contact op met het vervoersbureau voordat u boekt.
 • Als uw vliegtuig vertraging heeft, zal de chauffeur dat weten omdat hij uw vluchtgegevens heeft. Het transportbedrijf neemt contact met u op als er wijzigingen zijn in de ophaling waarvan u op de hoogte moet zijn.
 • Als u te laat bent op het ontmoetingspunt, zal de chauffeur maximaal 30 minuten op u wachten. Dit betekent niet dat u zich moet haasten om uit het vliegtuig te stappen; uw transferchauffeur zal uw vluchtgegevens gebruiken om te berekenen hoe lang het duurt om het ontmoetingspunt te vinden en te bereiken.
 • Deze transferdienst bereikt niet alle hotels buiten het centrum van Rome; als u buiten het centrum verblijft is de transfer mogelijk niet gedekt. Als u twijfelt, controleer dan bij de boeking of uw hotel is inbegrepen.

Boek een transfer vanaf de luchthavens van Rome

Voordelen van een privé-transfer boven een gedeelde transfer:

Privé transfer| ©Dan Gold
Privé transfer| ©Dan Gold
 • Als u met een grote groep reist (maximaal 8 personen) is het waarschijnlijk voordeliger om te kiezen voor een privétransfer, omdat u dan samen de kosten van de reis betaalt en het goedkoper is dan een gedeelde transfer.
 • De chauffeur staat uitsluitend tot uw beschikking en wacht u op bij de terminal met een bordje met uw naam erop.
 • Het kost u minder tijd om bij uw hotel te komen omdat de minibus of luxe auto (altijd met airconditioning) waarin u reist geen stops maakt om andere passagiers bij hun hotel af te zetten.
 • Als u veel bagage meeneemt, wordt het gemakkelijker voor u omdat u geen ruimte in het voertuig deelt met andere passagiers.

Boek een transfer vanaf de luchthavens van Rome

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Eenmaal in Rome moet u uw tijd goed indelen, want er zijn veel dingen die u niet mag missen, al kunt u er altijd een paar overlaten voor uw terugkeer naar de stad. Een tour door Rome kan een van de beste opties zijn om de bezienswaardigheden van de stad niet te missen. Het lezen van dit bericht over Vaticaanstad Rondleidingen kun je meer informatie krijgen over de beste tours in Rome.

Trouwens, als je genoeg tijd hebt, raad ik je aan de omgeving van Rome te bezoeken met een excursie. Het is echt de moeite waard, zoals u kunt zien als u dit bericht op Dagtrips en Excursies vanuit Rome.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het om op het vliegveld Ciampino te komen?

  De luchthaven Ciampino ligt 16 kilometer ten zuiden van de stad Rome. Een transfer brengt u in ongeveer 40 minuten van de luchthaven naar de stad.

 • Hoe groot is vliegveld Ciampino?

  Ciampino is een relatief kleine luchthaven met één terminal. Het wordt algemeen beschouwd als het goedkoopste alternatief voor de luchthaven Fiumicino.

 • Is vliegveld Ciampino 24 uur per dag open?

  Nee, de luchthaven sluit 's nachts van 00:00 tot 4:30, dus het is niet mogelijk om binnen te slapen.