Beste kooklessen in Rome

Duik in de Italiaanse cultuur en geniet van kooklessen om de smaken en geuren van de plaatselijke gastronomie te ontdekken.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Beste kooklessen in Rome

Pizza | © Carissa Gan

Leren koken als een authentieke Italiaan is een echte toeristische attractie, en een van de beste dingen om te doen in Rome. Met dit soort activiteiten leert u de gastronomische kant van de stad kennen en ontdekt u nieuwe smaken en bereidingswijzen van typische gerechten die u nog niet kende.

Hoewel de Italiaanse cultuur goed verspreid is over de hele wereld, zijn de Italianen trots op de manier van koken in hun land en op hun geheimen als het erop aankomt. In deze post vertel ik je over de beste kooklessen die je in Rome kunt volgen, zodat je het meeste uit je verblijf in de stad kunt halen en nieuwe culinaire kennis kunt opdoen. Haal het meeste uit je reis!

1. Pasta en biscotti kooklessen

Pasta kookles| ©Departure
Pasta kookles| ©Departure

Deze kooklessen vinden plaats in een zeer mooie wijk van de stad: de Joodse wijk van Rome. Als u authentieke lokale pasta wilt leren maken met een professionele kok, dan is deze tour perfect voor u.

Als je het woord "Italië" hoort, is het eerste wat in je opkomt pasta, de grote Italiaanse trots. Een geweldige manier om alle geheimen van het maken van het beroemdste voedsel ter wereld te leren kennen is een cursus te volgen in de belangrijkste stad van Italië.

De lessen worden meestal gehouden in restaurants, waar u leert hoe u zelfgemaakte verse pasta, een seizoensgebonden hoofdgerecht en een speciaal dessert maakt en kookt.

Als u in de winter naar Rome reist, richten de lessen zich op menu's met verse groenten om een originele "fritto romano" te maken. Aan de andere kant zijn de lessen die u vindt als uw reis naar Rome in de zomer valt, gewijd aan het leren pellen van artisjokken voor de Joodse keuken, een van de hoogtepunten van de Romeinse keuken.

Tot slot kunt u een authentiek Romeins dessert proberen, zoals de in wijn gebakken ciambelline, een beroemde knapperige donut gemaakt met vier eenvoudige ingrediënten, maar waarvan de bereiding vele onverwachte wendingen kent.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf 64 €
  • Duur: 3 uur

Boek een kookles pasta en tiramisu in Rome

2. Gelato maken lessen

Gelato| ©Lauren Shiplett
Gelato| ©Lauren Shiplett

Italiaanse gelato is de lekkerste gelato ter wereld. Door zijn romige textuur en unieke smaken is het altijd een goed moment om er nog een te proberen. In dit geval presenteer ik een rondleiding die plaatsvindt in de gelato salons van Rome: lessen gelato maken in Italiaanse stijl.

De les van een uur bestaat uit het leren maken van 3 verschillende smaken en tijdens de les leer je de machines van een echte gelato maker te gebruiken en de verhoudingen van alle ingrediënten om een product te maken dat de Italiaanse cultuur waardig is.

Maar het leukste is het deel waar je de mogelijkheid krijgt om je eigen nieuwe smaak te creëren, volgens je voorkeuren en fantasie.

Tot slot kunt u naast het door u gemaakte ijs ook andere smaken van de ijssalon proberen en de tour afsluiten met het eten van de beste Italiaanse gelato.

Als je wilt leren hoe je gelato maakt die kan wedijveren met de beste gelato in Rome, mis dan deze kans niet.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf €47
  • Duur: 1 uur

3. Een uur Italiaanse pizza kookles

Pizza in Rome| ©Giovanni Prestige
Pizza in Rome| ©Giovanni Prestige

Italiaanse pizza kent vele mysteries en Italianen zeggen vaak dat authentieke pizza alleen in Italië te vinden is. Maar wat als je een kookles zou nemen om een klassieke pizza te leren bereiden van een professionele kok in Rome...?

Deze les van 60 minuten in een pizzeria in het centrum van Rome is een unieke kans om te leren hoe je dit typisch Italiaanse eten bereidt in een van de beste eetgelegenheden van Rome.

In deze workshop maakt u uw eigen deeg met bloem en water , en bakt u vervolgens uw eigen pizza met de beste, verse en lokale ingrediënten. U krijgt niet alleen alle gereedschappen, ingrediënten en ondersteuning van de chef, maar u sluit deze les ook af met een niet te missen pizzadiner en drankje. U kunt kiezen uit prosecco, wijn of bier, en de avond afsluiten met een glas lemoncello of een koffie.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf €50
  • Duur: 1 uur

Boek een pizza kookles in Rome

4. 3 uur Italiaanse pizza kookles

Pizza bereiden| ©esrageziyor
Pizza bereiden| ©esrageziyor

Als u het meest emblematische Italiaanse eten wilt leren bereiden met de beste pizzameesters, dan is deze kookles iets voor u.

Hier ontdek je alle geheimen van de perfecte pizza in een restaurant in het centrum van Rome, en volg je een les van 90 minuten om het perfecte pizzadeeg te bereiden.

Het is een cursus die geschikt is voor alle leeftijden, waardoor het een van de beste dingen is om te doen in Rome met kinderen. Je wordt door het hele proces van pizza maken en bakken geleid en krijgt alle technieken en tips uitgelegd om het beste deeg te maken en een pizza op de juiste manier aan te kleden.

Je krijgt alle ingrediënten die je nodig hebt om een perfecte smaak te bereiken, met groenten geplukt uit de tuin en volledig vers, zodat je een van de beste pizza's in Rome

Het is een leuke en heerlijke ervaring die een pizzadiner met dessert, drankje en een pizzarol als souvenir omvat, zodat je dit moment voor altijd zult herinneren.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf €142
  • Duur: 3 uur

Boek een pizza kookles in Rome

5. Kookles met lunch of diner inbegrepen

Huisgemaakte Tiramisu| ©Marisquerias Civera
Huisgemaakte Tiramisu| ©Marisquerias Civera

Dit type kookles in Rome is heel bijzonder omdat het plaatsvindt in de geboorteplaats van de originele Fettuccine Alfredo. Deze plaats is zeer beroemd en heeft een grote culturele waarde voor de stad. Hier kunt u de beste pasta proeven in de VIP-lounges waar vele persoonlijkheden, zowel internationale als Italiaanse, zijn langsgekomen.

Alfredo alla Scrofa bezit een internationaal keurmerk voor zijn eigen kwaliteitsproducten, zoals pasta, wijn, olijfolie, parmezaanse kaas en nog veel meer.

De les bestaat uit het maken van pasta volgens de hoogste kwaliteitsnormen, gevolgd door een lunch of diner in het restaurant.

Het volledige menu bestaat uit een Antipasto Alfredo met specialiteiten van Italiaanse salamiworst, verse buffelmozzarella (een echte traktatie), een originele Fettuccine Alfredo, runderreepjes met rucola en kerstomaatjes, gebakken aardappelen en verse seizoensgroenten.

Mis de kans niet om de huisgemaakte tiramisuals dessert te proberen, of gewoon een stuk vers seizoensfruit. De maaltijd is inclusief wijn, water en koffie.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf 37 €
  • Duur: 2 uur

6. Pasta en tiramisu kooklessen

Pasta gemaakt| ©SergioDelgado
Pasta gemaakt| ©SergioDelgado

Deze les bestaat uit het leren maken van twee authentieke en heerlijke Italiaanse gerechten waar iedereen van houdt: pasta en tiramisu. Gedurende anderhalf uur neemt u deel aan een luxe workshop in het centrum van Rome, waar u stap voor stap uitleg en tips krijgt over de bereiding ervan.

In het begin begint u met het dessert, zodat u de moeilijkheidsgraad van de recepten kunt verhogen. U leert hoe u tiramisù maakt met de perfect geselecteerde ingrediënten en al het nodige gereedschap.

Vervolgens krijgt u uitleg over hoe u zelf deeg maakt met meel en eieren, en laat de chef u zien wat voor recepten u met datzelfde deeg kunt maken. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u het snijden naar wat u het lekkerst vindt.

Maar een ideale pasta heeft veel te danken aan de kwaliteit van de saus. Als je klaar bent met de deegles, kun je alles leren over de beste sauzen en combinaties die de beste smaken naar boven halen, zoals een carbonara, amatriciana, cacio e pepe, en meer.

In het tweede deel van de workshop geniet u van een lekkere maaltijd met uw klasgenoten, waarbij u geniet van een pastagerecht met een glas wijn.

Groepen zijn beperkt tot 15 personen, en het is een perfecte gelegenheid om de recepten en geheimen van deze trots populaire gerechten te ontdekken.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf 55 €
  • Duur: 2 uur

7. Kooklessen in kleine groepen

Kookles| ©Pablo D
Kookles| ©Pablo D

Als u op zoek bent naar een kookles waar u veel dieper kunt ingaan op de bereiding van de gerechten en de uitwerking ervan, dan raad ik u een kookles in kleine groep in Rome aan.

In dit geval zijn de deelnemers niet met meer dan 10 personen, zodat de verantwoordelijke professionele kok veel meer tijd heeft om zijn kennis met elk van de cursisten te delen. U leert met de hand pasta maken en beleeft een onvergetelijke ervaring in Rome.

De lessen duren** 3 uur** en vinden plaats op een privélocatie in het centrum van Rome, vlakbij de beste monumenten van de stad, in de wijk Trastevere. Terwijl u leert en uitleg krijgt, kunt u genieten van een aperitief en een glas Prosecco.

Deze activiteit omvat alle ingrediënten om een heerlijke maaltijd te bereiden, de instructies van de chef, prosecco, wijn en een seizoensgebonden selectie van voorgerechten en diner, gemaakt door uw eigen handen.

Na afloop van de les wordt meestal een diner gehouden in een kleine tuin met alle comfort om de dag naar behoren af te sluiten.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf 85 €
  • Duur: 3 uur

8. Rondleiding door Rome met kookles

Trevifontein| ©kat kye
Trevifontein| ©kat kye

Last but not least kunt u ook een geweldige kookles in Rome combineren met een rondleiding door de stad. Ik beschouw het als de meest complete ervaring, want je wordt ondergedompeld in de Italiaanse essentie als nooit tevoren.

Deze tour is bedoeld voor wie de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Italiaanse hoofdstad wil zien, en ook een eerste klas kookles wil krijgen om pizza's te maken als een echte Italiaan.

Enkele van de bezienswaardigheden die u tijdens de wandeling zult zien, zijn historische plaatsen zoals de Spaanse Trappen, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona en Campo de Fiori.

Wanneer u klaar bent met uw sightseeing tour met uw professionele gids, gaat u naar een lokaal restaurant om uw les te beginnen met een gespecialiseerde pizzabakker, die in Italië een "pizzaiolo" wordt genoemd.

U leert hoe u een pizza maakt in de lokale stijl en alle geheimen van het maken van pizza's vanuit het niets. Een mals en buigzaam deeg maken is geen sinecure, maar met deze cursus kunt u uw talenten ten volle benutten. Het omvat ook het maken van een heerlijke saus.

De verschillende soorten ingrediënten zijn allemaal vers en afkomstig uit de tuin, en u bakt uw eigen creatie in een traditionele Italiaanse pizzaoven. Niet te missen.

Interessante feiten

  • Prijs: vanaf €68
  • Duur: 4 uur