Nachtrondvaarten Amsterdam grachten

Denkt u erover om een nachttour te nemen om Amsterdam te verkennen? Dat lijkt me een geweldig plan, zeker gezien de vele verschillende nachtcruises die deze stad te bieden heeft. Hier zijn alle details.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuten lezen

Nachtrondvaarten Amsterdam grachten

Rondvaart door Amsterdam bij nacht | ©Mischahr

Als er één ding is waar we het allemaal over eens zijn, is het dat Amsterdam geen Amsterdam zou zijn zonder zijn prachtige grachten en geen stadswandeling zou compleet zijn zonder een rondvaart om de gevels van de prachtigewoonboten te bewonderen. Maar heb je al eens overwogen om de schoonheid van de stad bij sterrenlicht te bewonderen? Met de zonsondergang, de deken van de nacht en de prachtige architectuur van Amsterdam die spectaculair wordt verlicht door kunstlicht, is het zeker de moeite waard om een (of misschien twee) van de nachtelijke cruiseopties te nemen die deze idyllische bestemming te bieden heeft.

1. Amsterdam Classic Night Cruise all inclusive

Kanaal bij nacht| ©Jorge Láscar
Kanaal bij nacht| ©Jorge Láscar

De klassieke nachtcruise neemt u mee langs de grachten van de stad om de prachtige bezienswaardigheden van Amsterdam bij nacht te verkennen in een ontspannen, ontspannen wandeling. Dit type ervaring is meestal beschikbaar in het Engels, soms met een live gids op de duurdere opties en met vooraf opgenomen audio op de budgetopties. Bij het kiezen van een groepsrondvaart door Amsterdam is het belangrijk om het aantal toegestane passagiers te beoordelen; conventionele opties bieden plaats aan maximaal 25 passagiers, maar de meer economische opties omvatten tot 60 personen op een grotere boot.

Wat houden deze excursies in?

De route omvat meestal: de Grachtengordel en andere belangrijke grachten in de stad; langs belangrijke monumenten zoals het Rijksmuseum, de Westerkerk, het huis van Anne Frank, het Koninklijk Theater Carré, de Amsterdamse Opera & Ballet en nog veel meer. De traditionele tour kan ongeveer 20 belangrijke bestemmingen aandoen.

In de regel zijn alcoholische dranken of snacks niet bij de prijs van de rondvaarten door Amsterdam inbegrepen, maar er is wel een bar aan boord waar u die kunt kopen. Aangezien dit groepsexcursies zijn, kan roken verboden zijn, voornamelijk om de andere passagiers niet te storen.

Nuttige informatie

 • Prijs: Vanaf €15 voor de goedkoopste opties.
 • Duur van de excursie: Tussen 60 en 90 minuten.
 • Aanrader als... U de klassieke rondvaart door de Amsterdamse wateren wilt maken en het zeker niet erg vindt om de ruimte met meer mensen te delen. Het is een leuke en goedkope manier om 's nachts van de bezienswaardigheden van de stad te genieten.
 • Kan het met kinderen? Ja, kinderen onder de 11 jaar krijgen over het algemeen een gereduceerd tarief.

Boek een nachtelijke rondvaart over de Amsterdamse grachten

2. Privé nachtcruise met snacks voor twee

Monet's Liefdesbrug en Magere Brug| ©S Sepp
Monet's Liefdesbrug en Magere Brug| ©S Sepp

Een favoriete cruise voor verliefde stelletjes die Amsterdam bezoeken. Tijdens een romantische en rustige cruise over de wateren hoort u romantische lokale liefdeslegendes, verteld door de kapitein van de boot die meestal uw gids is tijdens de hele reis. Deze rondleidingen zijn meestal beschikbaar in het Engels, Spaans en natuurlijk Nederlands.

Wat houden deze rondleidingen in?

De route omvat meestal: varen op de Grachtengordel; een bezoek aan de beroemde 7 bruggen van Amsterdam, waaronder Monet's "Brug der Liefde" en Magere Brug; daarnaast ziet u historische monumenten zoals de prachtige Prinsengracht woonboten op de Grachtengordel, de Montelbaanstoren, de Zuiderkerk (te zien in de schilderijen van Claude Monet), het Nationale Opera en Ballet gebouw, en nog veel meer. Afhankelijk van het bedrijf en de duur van de reis kunnen er tot 20 worden bezocht.

Bij de romantische avond zijn ook hapjes inbegrepen, waaronder meestal de beroemde Nederlandse wafel, een kleine proeverij van Nederlandse kazen, met fruit en koekjes om te knabbelen, alles vergezeld van wat wijn of prosecco.

Nuttige informatie

 • Prijs: Deze ervaring kost gemiddeld ongeveer 150 euro.
 • Duur van de tocht: De rondvaart duurt 50 tot 90 minuten, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt.
 • Aanbevolen als... je op zoek bent naar intimiteit en romantiek op zijn best. Ideaal als u in de stad bent om een speciale gelegenheid te vieren of zelfs een romantisch huwelijksaanzoek plant.

Boek een nachtelijke rondvaart op de Amsterdamse grachten

3. Amsterdam Night Cruise met toegang tot uitgaansgelegenheden

Zicht op Amsterdam vanaf de boot| ©35mmMan
Zicht op Amsterdam vanaf de boot| ©35mmMan

Deze cruise-ervaring is favoriet bij jonge avonturiers die Amsterdam bezoeken, aangetrokken door het nachtleven en het plezier dat deze stad te bieden heeft. Aangezien het een boottocht van 1,5 uur combineert met een toegangskaart voor de beste clubs en het nachtleven van de stad, is het ook een fantastische manier om geld te besparen op je reis naar Amsterdam. Het beste deel? De clubtickets zijn minstens twee dagen geldig, zodat je minstens twee nachten plezier, dans en muziek hebt.

Wat houden deze rondleidingen in?

De route omvat meestal: Een klassieke rondvaart om de meest interessante historische plaatsen en monumenten te zien; een gratis drankje of cocktail is inbegrepen op de boot. Tot slot krijg je toegangskaarten voor gemiddeld 12 tot 20 nachtclubs in Amsterdam waaronder: Club Panama, Club Escape, Club Smokey, Club Prime, Bar 't Hartje Amsterdam B.V. Club Candela, Café Bubbels

Nuttige informatie

 • Prijs: Deze ervaring is beschikbaar vanaf 26 euro per persoon.
 • Duur van de excursie: De cruise duurt tussen de 50 en 90 minuten, tickets voor de clubs zijn twee dagen geldig zodat u de tijd heeft om ze allemaal te bezoeken.
 • Is het mogelijk om het met kinderen te doen? Nee, u kunt beter andere opties op de lijst evalueren of een dagtocht met museumtickets maken.
 • Aanbevolen als... uw doel in Amsterdam is om het beste van het nachtleven van de stad te zien. Het is een bijzonder leuke ervaring als je met vrienden reist, maar als je alleen bent, ontmoet je ook andere jonge en avontuurlijke reizigers.

Boek een nachtelijke rondvaart op de Amsterdamse grachten

4. Amsterdam Night Cruise tijdens het Amsterdam Light Festival

Cruise op het Amsterdam Light Festival| ©Jan Vrouwe
Cruise op het Amsterdam Light Festival| ©Jan Vrouwe

De kersttijd in Amsterdam is een serieuze aangelegenheid, met feesten, markten en evenementen die de agenda vullen, gonst de stad van de feestelijke sfeer. Een van de meest verwachte is het Amsterdam Light Festival, een meeslepende kunsttentoonstelling waar lichtsculpturen in alle maten grote delen van de stad overnemen. Een van de beste manieren om het gigantische lichtpark te bezichtigen en de werken van de kunstenaars te bewonderen is natuurlijk vanuit het perspectief van de nachtcruises.

Wat houden deze rondleidingen in?

De route omvat over het algemeen: Houd er rekening mee dat het Light Festival in Amsterdam alleen in de maanden december in Amsterdam en januari in Amsterdam beschikbaar is als onderdeel van de festiviteiten. De werken zijn van toonaangevende kunstenaars uit de lokale en internationale scene, waarbij hun kunst de vorm aanneemt van hemelprojecties en verlichte sculpturen. Bij de prijs zijn bij veel maatschappijen ook enkele hapjes en drankjes aan boord van het schip inbegrepen; de gids wordt vaak verstrekt via vooraf opgenomen audio in verschillende talen, waaronder Engels.

Nuttige informatie

 • Prijs: Beschikbaar vanaf €27 per persoon
 • Duur van de tour: De hele tour duurt meestal iets meer dan een uur.
 • Kan het met kinderen gedaan worden? Ja, de lichtshow is bijzonder leuk voor kinderen.
 • Aanrader ja... Als u Amsterdam bezoekt tijdens de maanden van de tentoonstelling en wilt genieten van een uniek spektakel.

Boek een nachtelijke rondvaart over de Amsterdamse grachten

5. Semi-private nachtcruise met wijn- en kaasproeverij

Amsterdam bij Nacht| ©Scott McQuaide
Amsterdam bij Nacht| ©Scott McQuaide

Dit type ervaring legt veel nadruk op persoonlijke service, dus het heeft de neiging om een kleine en beperkte groep toeristen te bedienen. Als u van deze tour wilt genieten maar uw verblijf in Amsterdam is kort, zoals twee dagen in Amsterdam of drie dagen in Amsterdam, aarzel dan niet en reserveer vooraf. Anders zou u ruimte tekort kunnen komen, vooral in drukke seizoenen.

Wat houden deze rondleidingen in?

De route omvat meestal: varen langs de rustige wateren van de Amsterdamse grachten om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Tijdens de tour bezoekt u de historische monumenten aan de grachten, waaronder het Anne Frank Huis, de zeven bruggen, Amstel, Wallen en nog veel meer.

De tocht vindt plaats op een mooie en luxe Nederlandse boot en tijdens de tocht worden hapjes geserveerd inclusief een open bar voorzien van een selectie wijnen, frisdranken, vruchtensap en lokale ambachtelijke bieren; de proeverij van heerlijke kazen gemaakt in verschillende hoeken van het land is het lekkerste van het hele aanbod.

Nuttige informatie

 • Prijs: Voor dit soort ervaringen wordt gemiddeld 50 euro per persoon gerekend.
 • Duur van de tocht:
 • Kan het met kinderen? Nee, een minimum leeftijd van 18 jaar is vereist.
 • Aanbevolen als... U verschillende ervaringen in één tour wilt combineren. De Nederlandse kaasproeverij biedt u een vergelijkbare selectie als andere food tours in Amsterdam, en dat alles voor een volledig vergoede prijs. Een aanrader als u de stad met uw partner bezoekt.

Boek een nachtelijke rondvaart op de Amsterdamse grachten

6. Amsterdam Night Cruise met bier, pizza en hamburgers

Uitzicht vanaf de cruise| ©evian_delacourt
Uitzicht vanaf de cruise| ©evian_delacourt

Een van de beste cruises in Amsterdam is een heerlijk pizza- of hamburgerdiner tijdens het varen over de grachten, en de Heineken Experience is een leuke manier om de uren in de stad door te brengen als je Amsterdam met vrienden bezoekt; dit gecombineerd met de prachtige lichtjes van Amsterdam in de schemering zal een ervaring zijn om nooit te vergeten, vooral als het de eerste keer is dat je de stad bezoekt.

Wat houden deze excursies in?

De route omvat doorgaans: een rondleiding door de drie belangrijkste grachten; een sightseeing tour langs de hoogtepunten met monumenten als hetAnne Frank Huis, het Scheepvaartmuseum, de Woonboten en nog veel meer.

Het beschikbare eten kan een beetje variëren, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt. Sommige bieden reizigers een selectie van verschillende pizza's met een Nederlandse twist, terwijl andere een selectie van hamburgers en zelfgemaakte hotdogs aanbieden. Drankjes zijn altijd inbegrepen, meestal wijn, frisdrank en bier, en zijn meestal beperkt tot twee of drie drankjes per persoon.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit type tocht is beschikbaar vanaf 35 euro per persoon.
 • Duur van de rondleiding: U moet minstens 1,5 uur boeken voor deze ervaring.
 • Is het mogelijk met kinderen? Ja, een selectie van niet-alcoholische dranken is beschikbaar voor minderjarigen.
 • Aanbevolen als... U op zoek bent naar een eenvoudigere, maar nog steeds heerlijke, boottocht ervaring. Een aanrader als u Amsterdam bezoekt met een groep vrienden of familie.

Boek een nachtelijke rondvaart op de Amsterdamse grachten

Moet ik een rondvaart maken in Amsterdam?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, zeker! Bij een bezoek aan deze prachtige stad is het belangrijk in gedachten te houden dat de grachten slechts één van de vele toeristische attracties zijn in het geheel van wat u in Amsterdam kunt zien en doen. Het kanaalsysteem van meer dan 75 kilometer kanalen, allemaal verbonden door bijna duizend bruggen, is een indrukwekkend werk van techniek en menselijk talent. Een rondvaart overdag is de beste manier om kennis te maken met de stad voordat u aan een interessantere route begint, zoals fietsen in Amsterdam of rondleidingen door de steden rond Amsterdam. Bon voyage!