Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets

Hier is alles wat je moet weten om kaartjes te kopen voor je bezoek aan de Borghese Gallery.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets

Uitzicht op Villa Borghese | © Jordan Brierley

De Borghese Gallery is een van de beroemdste kunstgalerieën ter wereld vanwege de juwelen van Bernini, Rafaël, Botticelli en Rubens. Is het een bezoek waard? Natuurlijk, en niet alleen voor de werken die het bevat, maar ook voor de onvergelijkbare locatie in de Villa Borghese Gardens.

De beste optie

Rome Galleria Borghese rondleiding

Bezoek de Borghese Gallery met een gids van kunstexperts

Perfect als je het meeste uit je bezoek aan een van de meest charmante musea van Rome wilt halen. Je wordt voortdurend begeleid door een deskundige kunstgids die je meeneemt door de geschiedenis van de fascinerende kunstwerken in de Borghese Gallery.

Als je een echte kunstliefhebber bent en een nog verrijkende ervaring wilt, is er de mogelijkheid om een rondleiding door de Borghese Gallery te nemen met een expert in kunstgeschiedenis, waarbij een expert in kunstgeschiedenis je alle details uitlegt over de geschiedenis van de Borghese Gallery en de kunstwerken.

De gids geeft je een rondleiding door de Galerij, gevolgd door een rondleiding door de tuinen van de Villa. Tot slot neemt hij je mee naar het nabijgelegen grote Piazza del Popolo, omringd door twee imposante kerken. Daar kun je de orde en harmonie van Raphaels Renaissance Cappella Chigi vergelijken met de emotionele en sensuele kracht van Caravaggio's barokke kunstwerken in de kerk van Santa Maria del Popolo.

Twee van de beroemdste composities van de schilder die je te zien krijgt zijn "De kruisiging van Petrus" en "De bekering van Paulus".

De tour is altijd inclusief een professionele kunsthistorische gids, skip-the-line toegang tot de Borghese Gallery en een rondleiding door de tuinen en het piazza del Popolo.


Koop tickets voor de Galleria Borghese op internet

Detail van het interieur van de Galleria| ©Unsplash
Detail van het interieur van de Galleria| ©Unsplash

De beste aanbeveling die ik je kan geven voor een bezoek aan de Borghese Galerij is om je kaartjes ruim van tevoren te kopen zodat je niets mist van de ervaring en om dit online te doen. Het is het basisticket en daarmee kun je het museum binnengaan op een vooraf gereserveerd tijdstip en zonder te wachten. Net als in elk ander museum ter wereld kun je, als je dit ticket zonder wachtrijen koopt, genieten van een bezoek aan het museum in je eigen tempo, zonder een specifieke route te hoeven volgen. Vanwege het grote aantal bezoekers raad ik je echter aan om heel stipt te zijn in je schema om problemen met de toegang te voorkomen.

Dit is ongetwijfeld een van de beste dingen om te doen in Rome voor de reiziger die deze prachtige collectie niet wil missen. Als dit de optie is die het beste bij je past, raad ik je aan om voor het bezoek uit te zoeken wat je gaat zien, om het meeste uit deze unieke collectie ter wereld te halen.

Boek een rondleiding door de Borghese Galerij

Koop telefonisch tickets voor de Galleria Borghese

Villa Borghese Meer| ©Unsplash
Villa Borghese Meer| ©Unsplash

Vanwege het grote aantal toeristen dat de Borghese Galerij trekt, kunnen kaartjes voor de Borghese Galerij alleen vooraf, telefonisch of online worden gekocht. Dit is het telefoonnummer: (0039) 06 841 3979. Voor mij is dit niet de handigste optie, vanwege de kosten van het telefoontje en omdat je de prijzen van de verschillende soorten kaartjes niet op je gemak kunt vergelijken.

Toegang tot de Galleria Borghese met de Roma Pass

Tuinen van Borghese| ©Gabriella Clare
Tuinen van Borghese| ©Gabriella Clare

Het bezoek aan de Galleria Borghese is inbegrepen in de Roma Pass toeristenkaart, die een vast tarief bevat voor toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Hiermee bespaar je veel geld op losse museumkaartjes en veel tijd in de wachtrijen.

Rome is een van de meest toeristische hoofdsteden ter wereld, dus als je meerdere dagen in de stad gaat doorbrengen en je wilt de meeste van haar wonderen bezoeken zonder te sterven van het proberen, raad ik je zonder aarzelen een Roma Pass aan. In dit andere artikel dat ik heb geschreven op Roma Pass en andere stadspassen.

Vergeet echter niet dat zelfs als je een Roma Pass hebt, je voor een bezoek aan de Borghese Galerij ook verplicht bent om je toegangstijd van tevoren te reserveren. Je kunt dit telefonisch doen op 0039 06 32 810 of door een e-mail te sturen naar [email protected] (antwoord binnen 48 uur).

Boek de Roma Pass

Openingstijden Galleria Borghese

Detail van het interieur van de Galerij| ©Unsplash
Detail van het interieur van de Galerij| ©Unsplash

De Galleria Borghese kan worden bezocht van dinsdag tot en met zondag van 8.30 tot 19.30 uur. Het museum is elke dag van het jaar geopend, behalve op maandag, 1 januari en 25 december.

Ana's reizigerstip

Probeer indien mogelijk de drukste dagen te vermijden om de galerie comfortabeler te kunnen bezoeken; dit zijn meestal de weekenden rond het middaguur.

Hoe bereik je de Borghese Galerij?

Hoe kom je bij Villa Borghese?| ©Gabriella Clare
Hoe kom je bij Villa Borghese?| ©Gabriella Clare

Zoals in het grootste deel van Rome kun je de Borghese Galerij bereiken met de metro of de bus, omdat het iets verder weg ligt van de centrale kern waar zich veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bevinden.

Metro

De dichtstbijzijnde metrohalte is Piazza di Spagna, lijn A.

Bus

Om er met de bus te komen zijn er verschillende opties, afhankelijk van waar je accommodatie is of waar je de stad bezoekt op het moment dat je naar de Galleria vertrekt:

  • Bus 52 (elke 15 minuten): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto.... Hij zet je buiten het park af, op 200 meter van de ingang.
  • Bus 53 (elke 25 minuten): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... Je stapt uit op dezelfde plek als de vorige bus.
  • Bus 95 (elke 15 minuten): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V.Corso. Hij vertrekt in het park zelf en op 10 minuten lopen van de galerie.
  • Bussen 86 en 116 (elektrisch, door smalle straatjes, elke 5-10 minuten): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... Je moet uitstappen bij Porta Pinciana, op meer dan 10 minuten van het park.

Houd er rekening mee dat stiptheid bij het bereiken van de Galerij verplicht is, dus als je het openbaar vervoer gebruikt om er te komen, verlaat je hotel dan ruim van tevoren voor het geval het chaotische Romeinse verkeer je bus meer dan normaal vertraagt.

Boek een rondleiding door de Borghese Galerij

Een beetje geschiedenis van de Borghese Galerij

David tegen Goliath| ©Mateus Campos
David tegen Goliath| ©Mateus Campos

De Borghese Galerij heeft een buitengewone collectie Italiaanse schilderkunst uit de 16e-17e eeuw, met werken van Titiaan, Antonello da Messina, Bellini... Het herbergt ware juweeltjes van schilderkunst zoals een 'Pietà' van Rubens, de 'Dame met een Eenhoorn' van Rafaël en de 'Pauline Bonaparte' van Canova.

Het museum

Er zijn zalen gewijd aan de meester van licht en schaduw, Caravaggio, met zijn indrukwekkende 'David met het hoofd van Goliath' en andere zalen met beelden uit de eerste periode van de briljante Bernini, zoals 'Apollo en Daphne' en de 'David', evenals Romeinse oudheden met een 'Mozaïek met gladiatoren', uit de 4e eeuw na Christus, en een 'Dansende sater' uit de 4e eeuw voor Christus.

Het is ook echt een prachtig versierd museum, met twee verdiepingen die in twee uur bezocht kunnen worden (de maximaal toegestane tijd voor elk bezoek), en geen drukte - er mogen maar 360 mensen tegelijk naar binnen. Dit zorgt voor een zeer ontspannen rondleiding.

De galerie is een 17e eeuws paleisachtig gebouw, het zogenaamde "Casino Nobile" van deze Villa, gebouwd in 1633 als residentie en tentoonstellingsruimte voor de toen al beroemde privécollectie van kardinaal Scipione Borghese, beschermheer van Bernini, neef van paus Paulus V en aan wie de galerie en de tuinen waar het zich bevindt hun naam te danken hebben.

Het gebouw

De Borghese Galerij is in feite een van de eerste gebouwen ter wereld dat speciaal werd gebouwd voor tentoonstellingsdoeleinden, wat in vergelijking met andere moderne kunstgalerijen een zekere oudheid uitstraalt. Dit ondanks de verbouwing in 1775 onder leiding van de architect Antonio Asprucci, die de beelden en antiquiteiten van het museum onder één thematisch criterium plaatste.

Aan het einde van de 18e eeuw werd het gebouw omgebouwd tot een openbaar museum. Enige tijd later, in 1808, werd de familie gedwongen om een deel van de beelden en antiquiteiten te verkopen aan keizer Napoleon Bonaparte, zwager van prins Camillo Borghese, omdat het onmogelijk was om de erfenis te behouden. Als gevolg hiervan bevinden sommige juwelen uit de galerij zich nu in het Louvre in Parijs, zoals het opmerkelijke beeld van de 'Borghese Gladiator'.

Ana's Traveller Tip

Het Villa Borghese park is gratis toegankelijk en je kunt er zelfs van genieten als je geen kaartje voor de Galerij hebt. Voor mij is het park een must tijdens elke reis naar Rome.

Wat is er te zien rond de Borghese Galerij?

Villa Borghese tuinen| ©Jordan Brierley
Villa Borghese tuinen| ©Jordan Brierley

Villa Borghese Tuinen

In de omgeving van de Borghese Galerij zijn er veel andere bezienswaardigheden die je op dezelfde dag van je bezoek aan het museum kunt bezoeken. Als je al hebt besloten om je kaartje voor de Borghese Galerij te kopen, kom je door de prachtige Villa Borghese Tuinen, die een apart bezoek waard zijn als een van de grootste stadsparken in Europa, waar natuur en kunst hand in hand gaan om een werkelijk droomachtige omgeving te creëren.

Naast de galerie, beeldhouwwerken, vijvers, tuinhuisjes en bosjes is er de dierentuin van Rome, bekend als Bioparco, met meer dan 1000 dieren van 200 verschillende soorten; de Pincio Water Clock, een voorbeeld van 19e-eeuwse techniek dat nog steeds volledig in werking is; en zelfs een kopie van Shakespeare's Globe Theatre in Londen, het Silvano Toti Globe Theatre. Een waar spektakel voor de zintuigen.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

Dichtbij het gebied, op ongeveer een kilometer afstand, staan twee beroemde kerken. De kerk van Santa Maria della Concezione dei Cappuccini is een van de meest bijzondere in Rome omdat het een crypte her bergt versierd met de beenderen van meer dan 4000 kapucijner broeders die stierven tussen 1528 en 1870 en gebouwd tussen 1626 en 1631 in opdracht van paus Urbanus VIII.

Santa Maria della Vittoria is de andere interessante basiliek in dit gebied. Deze werd in de 17e eeuw gebouwd om de overwinning van keizer Ferdinand II in de Slag bij Monte Blanco te herdenken en zal je vooral bekend voorkomen als je de film gebaseerd op Dan Brown's bestseller Angels and Demons hebt gezien, omdat het als decor dient voor een deel van de film.

Plaza de España en andere straten en pleinen die je gezien moet hebben

Op korte afstand daarvan kun je een andere van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome bezoeken, de beroemde Spaanse Trappen, gebouwd in het begin van de 18e eeuw om het plein te verbinden met de kerk van Trinità dei Monti, die altijd druk worden bezocht door toeristen, straatartiesten, straatverkopers en de Romeinen zelf.

Iets meer dan een kilometer verderop kun je genieten van een ander van de meest emblematische pleinen van de stad, Piazza Barberini, gelegen aan het einde van de Via Veneto en vooral opvallend dankzij de twee belangrijke fonteinen van Bernini die het plein sieren, de Triton en de Fontein van de Bijen.

Op korte afstand van het plein ligt het Palazzo Barberini, een prachtig barokpaleis waarin de Nationale Galerie voor Oude Kunst is gevestigd, met meer dan 1400 werken van beroemde kunstenaars uit de 13e tot de 18e eeuw, waaronder werken van Titiaan, El Greco, Caravaggio, Tintoretto en Rafaël, met zijn briljante werk "La Fornarina".

Rondleidingen door het beste van Rome

Als je geen van de ongelooflijkste straten of pleinen van de stad wilt missen, raad ik je aan een rondleiding met gids te nemen. Het aantal steegjes, standbeelden, fonteinen en kunstwerken dat je in de straten van Rome kunt vinden kan onopgemerkt blijven als je niet met een expert meegaat om ze je uit te leggen. Ik schreef deze gids over Vaticaanstad Rondleidingen die je kan helpen kiezen welke rondleiding geschikt is voor jou.

Als je geïnteresseerd bent in de Borghese Galerij zul je ook geïnteresseerd zijn in

Rome zelf is een openluchtmuseum, maar als je eenmaal de belangrijkste bezienswaardigheden hebt bezocht, is een uitstapje uit de Italiaanse hoofdstad ook een geweldige manier om je reis compleet te maken. Rondom Rome zijn er een aantal echte wonderen die toegankelijk zijn tijdens een dagtocht. In mijn artikel over Dagtrips en Excursies vanuit Rome stel ik de meest interessante voor.

Als je de hoofdstad liever verder verkent, aarzel dan niet om Trastevere beter te leren kennen, want dit is een van de meest pittoreske en bohemienachtige wijken van de stad. Ik zal je in dit artikel vertellen hoe: Trastevere rondleidingen.

Boek een rondleiding door de Borghese Galerij