Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets

Hier is alles wat je moet weten om tickets te kopen voor je bezoek aan de Borghese Gallery.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Borghese Tuinen en Galerij rondleidingen en tickets

Uitzicht op Villa Borghese | © Jordan Brierley

De Borghese Gallery is een van de beroemdste kunstgaleries ter wereld vanwege de juwelen van Bernini, Rafaël, Botticelli en Rubens. Is het een bezoek waard? Natuurlijk, en niet alleen voor de werken die het bevat, maar ook voor de onvergelijkbare locatie in de Villa Borghese tuinen.

De meest premium optie

Rome Galleria Borghese privérondleiding

Bezoek aan de Borghese Gallery met een gids van kunstkenners

Perfect als u het meeste wilt halen uit uw bezoek aan een van de meest charmante musea van Rome. U wordt te allen tijde begeleid door een deskundige kunstgids die u meeneemt door de geschiedenis van de fascinerende kunstwerken in de Borghese Gallery.

Als u een echte kunstliefhebber bent en een nog meer verrijkende ervaring wilt, is er de mogelijkheid om een privérondleiding door de Borghese Gallery te krijgen met een kunsthistorisch expert die alle details van de geschiedenis van de Borghese Gallery en de kunstwerken uitlegt.

De gids geeft u een rondleiding door de Galerij, gevolgd door een rondleiding door de tuinen van de Villa. Tot slot neemt hij u mee naar het nabijgelegen grote Piazza del Popolo, omringd door twee imposante kerken. Daar kunt u de orde en harmonie van Rafaëls Renaissance Cappella Chigi vergelijken met de emotionele en sensuele kracht van Caravaggio's barokke kunstwerken in de kerk van Santa Maria del Popolo.

Twee van de beroemdste composities van de schilder die u zult zien zijn "De kruisiging van Petrus" en "De bekering van Paulus".

U kunt zelfs de uitleg van de gids personaliseren door aan te geven waarin u het meest geïnteresseerd bent, zodat hij dieper ingaat op de geschiedenis, de beeldhouwkunst of de schilderkunst van het museum.

De tour is inclusief een professionele kunsthistorische gids, skip-the-line toegang tot de Borghese Gallery en een rondleiding door de tuinen en het Piazza del Popolo. Aangezien dit een privé tour is, zullen alleen u en uw gezelschap deelnemen.


Koop tickets voor de Galleria Borghese op het internet

Detail van het interieur van de Galerij| ©Unsplash
Detail van het interieur van de Galerij| ©Unsplash

De beste aanbeveling die ik je kan geven voor een bezoek aan de Borghese Gallery is om je kaartjes ruim van tevoren te kopen, zodat je de ervaring niet mist, en om dat online te doen. Dit is het basisticket, waarmee u het museum op een vooraf gereserveerd tijdstip en zonder wachttijden kunt betreden. Zoals in elk ander museum ter wereld kunt u, als u dit kaartje zonder wachtrijen koopt, in uw eigen tempo genieten van een bezoek aan het museum, zonder een bepaalde route te hoeven volgen. Vanwege het grote aantal bezoekers raad ik u echter aan zeer stipt te zijn in uw planning om problemen met de toegang te voorkomen.

Dit is ongetwijfeld een van de beste dingen om te doen in Rome voor de reiziger die deze prachtige collectie niet wil missen zonder extra te hoeven betalen voor een professionele gids. Als dit de optie is die het beste bij u past, raad ik u aan vóór het bezoek een goed idee te krijgen van wat u gaat zien, om het meeste te halen uit deze unieke collectie ter wereld.

Boek uw tickets voor de Borghese Galerij

Telefonisch tickets kopen voor de Galleria Borghese

Villa Borghese Meer| ©Unsplash
Villa Borghese Meer| ©Unsplash

Gezien het grote aantal toeristen dat de Borghese Galerij trekt, kunnen tickets alleen vooraf, telefonisch of online worden gekocht. Dit is het telefoonnummer: (0039) 06 841 3979. Voor mij is dit niet de handigste optie, vanwege de kosten van het telefoontje en omdat je de prijzen van de verschillende soorten tickets niet op je gemak kunt vergelijken.

Toegang tot de Galleria Borghese met de Roma Pass

Borghese Tuinen| ©Gabriella Clare
Borghese Tuinen| ©Gabriella Clare

Het bezoek aan de Borghese Galerij is inbegrepen in de Roma Pass toeristenkaart, die een vast tarief bevat voor toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden. U bespaart veel geld op losse museumkaartjes en veel tijd in de rij.

Rome is een van de meest toeristische hoofdsteden ter wereld, dus als u meerdere dagen in de stad gaat doorbrengen en u wilt de meeste van haar wonderen bezoeken zonder te sterven, raad ik u zonder aarzelen een Roma Pass aan. Wat het inhoudt en hoe je het krijgt, kun je lezen in dit andere artikel dat ik heb geschreven over Roma Pass en andere stadspassen.

Vergeet echter niet dat u, ook al heeft u uw Roma Pass, voor een bezoek aan de Borghese Gallery ook verplicht bent uw toegangstijd vooraf te reserveren. De manier om te reserveren is telefonisch, op 0039 06 32 810, of door een e-mail te sturen naar [email protected] (antwoord binnen 48 uur).

Boek uw tickets voor de Galleria Borghese

Openingstijden Galleria Borghese

Detail van het interieur van de Borghese Galerij| ©Unsplash
Detail van het interieur van de Borghese Galerij| ©Unsplash

De Borghese Gallery kan worden bezocht van dinsdag tot en met zondag van 8.30 tot 19.30 uur. Het museum is elke dag van het jaar geopend, behalve op maandag, 1 januari en 25 december.

Ana's reizigerstip

Probeer, indien mogelijk, de drukste dagen te vermijden om de galerie comfortabeler te kunnen bezoeken; dit zijn meestal de weekenden rond het middaguur.

Hoe komt u bij de Borghese Galerij

Hoe kom ik bij Villa Borghese?| ©Gabriella Clare
Hoe kom ik bij Villa Borghese?| ©Gabriella Clare

Zoals in het grootste deel van Rome is de Galleria Borghese bereikbaar met de metro of de bus, omdat het wat verder weg ligt van de centrale kern waar veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zich bevinden.

Metro

De dichtstbijzijnde metrohalte is Piazza di Spagna, lijn A.

Bus

Om er met de bus te komen zijn er verschillende opties, afhankelijk van waar uw accommodatie is of waar u de stad bezoekt op het moment dat u naar de Galleria vertrekt:

 • Bus 52 (elke 15 minuten): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto... Hij zet u buiten het park af, op 200 meter van de ingang.
 • Bus 53 (elke 25 minuten): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... U stapt uit op dezelfde plaats als de vorige.
 • Bus 95 (elke 15 minuten): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V.Corso. Het laat u achter in het park zelf en op 10 minuten lopen van de galerie.
 • Bussen 86 en 116 (elektrisch, door smalle straatjes, elke 5-10 minuten): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... U moet uitstappen bij Porta Pinciana, meer dan 10 minuten van het park.

Let op: stiptheid bij het bereiken van de Galleria is verplicht, dus als u het openbaar vervoer gebruikt om er te komen, verlaat dan ruim van tevoren uw hotel voor het geval het chaotische Romeinse verkeer uw bus meer dan normaal vertraagt.

Ana's Traveller Tip

Kom ruim op tijd voor uw bezoek, als u te laat bent voor uw beurt krijgt u geen toegang.

Een beetje geschiedenis over de Borghese Galerij

David tegen Goliath| ©Mateus Campos
David tegen Goliath| ©Mateus Campos

De Borghese Gallery heeft een buitengewone collectie Italiaanse schilderkunst uit de 16e-17e eeuw, met werken van Titiaan, Antonello da Messina, Bellini.... Het herbergt ware juweeltjes van schilderkunst zoals een 'Pietà' van Rubens, de 'Dame met een Eenhoorn' van Rafaël en de 'Pauline Bonaparte' van Canova.

Het museum

Er zijn zalen gewijd aan de meester van licht en schaduw, Caravaggio, met zijn indrukwekkende 'David met het hoofd van Goliath' en andere die beelden herbergen uit de eerste periode van de briljante Bernini, zoals 'Apollo en Daphne' en de 'David', evenals Romeinse oudheden met een 'Mozaïek met gladiatoren', uit de 4e eeuw na Christus, en een 'Dansende sater' uit de 4e eeuw voor Christus.

Het is ook een prachtig versierd museum, met twee verdiepingen die in twee uur kunnen worden bezocht (de maximaal toegestane tijd voor elk bezoek), en geen drukte - er mogen slechts 360 mensen tegelijk naar binnen. Dit zorgt voor een zeer ontspannen rondleiding.

De galerij is een paleisachtig gebouw uit de 17e eeuw, het zogenaamde "Casino Nobile" van deze Villa, gebouwd in 1633 als residentie en tentoonstellingsruimte voor de toen al beroemde privé-collectie van kardinaal Scipione Borghese, mecenas van Bernini, neef van paus Paulus V en aan wie de galerij en de tuinen waarin zij zich bevindt hun naam te danken hebben.

Het gebouw

De Borghese Gallery is in feite een van de eerste gebouwen ter wereld die speciaal voor tentoonstellingsdoeleinden werden gebouwd, wat in vergelijking met andere moderne kunstgalerijen een zekere antiquiteit uitstraalt. Dit ondanks de verbouwing in 1775 onder leiding van de architect Antonio Asprucci, die de beelden en antiquiteiten van het museum onder één thematisch criterium plaatste.

Aan het eind van de 18e eeuw werd het gebouw omgebouwd tot een openbaar museum. Enige tijd later, in 1808, werd de familie gedwongen een deel van de beelden en antiquiteiten te verkopen aan keizer Napoleon Bonaparte, zwager van prins Camillo Borghese, omdat het onmogelijk was de erfenis in stand te houden. Als gevolg daarvan bevinden sommige juwelen uit de galerij zich nu in het Louvre in Parijs, zoals het opmerkelijke beeld van de "Borghese Gladiator".

Ana's Traveller Tip

Het Villa Borghese park is gratis toegankelijk en u kunt er ook zonder kaartje voor de Galerij van genieten. Voor mij is het park een must op elke reis naar Rome.

Wat is er te zien in de Borghese Galerij?

Villa Borghese Tuinen| ©Jordan Brierley
Villa Borghese Tuinen| ©Jordan Brierley

Villa Borghese Tuinen

In de omgeving van de Borghese Galerij zijn er vele andere bezienswaardigheden die u op dezelfde dag van uw bezoek aan het museum kunt bezoeken. Als u al besloten hebt uw kaartje voor de Borghese Gallery te kopen, komt u door de prachtige Villa Borghese Gardens, die een apart bezoek waard zijn als een van de grootste stadsparken van Europa, waar natuur en kunst samenkomen in een werkelijk droomachtige omgeving.

Naast de galerij, beelden, vijvers, gazons en bosjes is er de dierentuin van Rome, bekend als Bioparco, met meer dan 1.000 dieren van 200 verschillende soorten; de Pincio waterklok, een voorbeeld van 19e-eeuwse techniek die nog volop in bedrijf is; en zelfs een kopie van Shakespeare's Globe Theatre in Londen, het Silvano Toti Globe Theatre. Nogal een spektakel voor de zintuigen.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

In de buurt, op ongeveer een kilometer afstand, staan twee beroemde kerken. De kerk van Santa Maria della Concezione dei Cappuccini is een van de meest bijzondere in Rome omdat er een crypte is ingericht met de beenderen van meer dan 4.000 kapucijner broeders die tussen 1528 en 1870 zijn gestorven en tussen 1626 en 1631 zijn gebouwd in opdracht van paus Urbanus VIII.

Santa Maria della Vittoria is de andere interessante basiliek in dit gebied, gebouwd in de 17e eeuw ter herdenking van de overwinning van keizer Ferdinand II in de Slag bij Monte Bianco. U zult deze basiliek vooral kennen als u de film gebaseerd op Dan Brown's bestseller Angels and Demons heeft gezien, aangezien deze dient als decor voor een deel van de film.

Piazza di Spagna en andere niet te missen straten en pleinen

Op korte afstand daarvan kunt u een andere fundamentele enclave van Rome bezoeken, de beroemde Spaanse Trappen, gebouwd in het begin van de 18e eeuw om het plein te verbinden met de kerk van Trinità dei Monti, die altijd druk bezocht worden door toeristen, straatartiesten, straatverkopers en de Romeinen zelf.

Op iets meer dan een kilometer afstand kunt u genieten van een ander van de meest emblematische pleinen van de stad, het Piazza Barberini, gelegen aan het einde van de Via Veneto en bijzonder opvallend dankzij de twee belangrijke fonteinen van Bernini die het plein versieren, de Triton en de Fontein van de Bijen.

Niet ver van het plein ligt het Palazzo Barberini, een prachtig barok paleis dat de Nationale Galerie voor Oude Kunst huisvest, met meer dan 1400 stukken van beroemde kunstenaars uit de 13e tot de 18e eeuw, waaronder werken van Titiaan, El Greco, Caravaggio, Tintoretto en Rafaël, met zijn briljante werk "La Fornarina".

Rondleidingen langs de hoogtepunten van Rome

Als u geen van de mooiste straten of pleinen van de stad wilt missen, raad ik u aan een rondleiding te nemen. De hoeveelheid steegjes, standbeelden, fonteinen en kunstwerken die je in de straten van Rome kunt vinden kan onopgemerkt blijven als je niet met een expert meegaat om ze je uit te leggen. Ik schreef deze gids over Vaticaanstad Rondleidingen die u kan helpen kiezen welke rondleiding voor u geschikt is.

Als u geïnteresseerd bent in de Borghese Gallery bent u ook geïnteresseerd in

Rome zelf is een openluchtmuseum, maar als u eenmaal de belangrijkste attracties hebt bezocht, kunt u er ook op uit in de Italiaanse hoofdstad. Rondom Rome zijn er enkele echte wonderen die toegankelijk zijn op een dagtocht. In mijn artikel over Dagtrips en Excursies vanuit Rome Ik stel de meest interessante voor.

Als u liever de hoofdstad verder verkent, aarzel dan niet om Trastevere grondig te leren kennen, want het is een van de meest pittoreske en boheemse wijken van de stad. Ik zal je in dit artikel vertellen hoe: Trastevere rondleidingen.

Boek uw tickets voor de Borghese Galerij

Veelgestelde vragen

 • Is het mogelijk om te fotograferen in de Borghese Galerij?

  Fotograferen zonder flits is toegestaan in de galerie. Selfie sticks en statieven zijn niet toegestaan.

 • Is er een specifiek label voor de Borghese Gallery?

  Nee, er is geen dresscode vereist voor de Borghese Gallery. Wij raden echter aan comfortabele kleding te dragen en voorbereid te zijn op het warme weer, vooral tijdens het zomerseizoen.

 • Hoe lang duurt het om de Borghese Gallery te bezoeken?

  De Borghese Gallery heeft een limiet van twee uur voor bezoek, en het is een aanrader om daarna de prachtige Galleria Borghese tuinen te bezoeken (waar ook een kleine dierentuin is). Het hele bezoek duurt ongeveer drie uur.