De beste uitzichtpunten in Londen

Overal in de stad vind je veel uitkijkpunten met ongelooflijke panoramische uitzichten over Londen. Hier is een lijst van enkele van de must-see plekken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

De beste uitzichtpunten in Londen

London Lookout | ©Theo Crazzolara

Londen is een moderne stad met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Er zijn veel gratis en betaalde uitkijkpunten langs de straten van de stad , van waaruit u een ongelooflijk uitzicht over de stad kunt krijgen.

U kunt het observatiewiel London Eye en de iconische wolkenkrabber Shard van dichtbij bekijken. U kunt ook St Paul's Cathedral bezoeken, het British National Museum of Modern Art en Garden 120, dat aan een gebouw hangt, naast andere uitzichtpunten die u niet mag missen op uw route van dingen die u in Londen moet zien en doen. Dit is wat er te zien en te doen is in Londen.

1. Vermaak u in het reuzenrad London Eye terwijl u de stad in vogelvlucht bekijkt

Van de London Eye| ©Heike Brueck
Van de London Eye| ©Heike Brueck

Het London Eye wordt beschouwd als een van de grootste reuzenraden in Europa, dankzij de diameter van 120 meter en de hoogte van 135 meter. Zonder twijfel is dit een van de populairste attracties voor de plaatselijke bevolking en toeristen, waardoor u de stad vanuit vogelperspectief kunt bekijken.

Als u kaartjes koopt voor de London Eye kunt u in een van de 32 capsules van het reuzenrad klimmen en een ritje maken in dit geweldige rad. U zult ongeveer 30 minuten in de lucht zijn .

U zult genieten van het beste uitzicht vanuit de London Eye. U ziet het rustige water van de rivier de Theems en een adembenemend panorama van ongeveer 40 kilometer lang. U kunt St Paul's Cathedral, de Big Ben, Westminster Abbey en nog veel meer zien.

Nuttige informatie

 • Prijs: je vindt deze activiteit voor een prijs vanaf €34 per persoon. Ook kunt u voor uw bezoek de prijzen van de London Eye bekijken en informatie krijgen over kortingen, aanbiedingen en hoe u aan kaartjes kunt komen.
 • Openingstijden: The London Eye is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.30 uur.
 • Adres: The Queen's Walk, Bishop's, Londen SE1 7PB.

Boek uw tickets voor de London Eye

2. Bezoek de iconische wolkenkrabber The Shard en geniet van een 360º panoramisch uitzicht over Londen

Uitzicht vanaf de Shard| ©Evo Flash
Uitzicht vanaf de Shard| ©Evo Flash

The Shard is een wolkenkrabber ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano en geopend in 2013, met een stekelige structuur die een hoogte van 310 meter bereikt. Het is het hoogste gebouw in heel West-Europa en een echt Londens architectonisch icoon.

Vanaf dit uitkijkpunt kunt u genieten van het hoogste panoramische uitzicht, waarbij u de stad overziet alsof het een kleine maquette is. Of u zich nu op de glazen verdiepingen of op het openluchtterras bevindt, het uitzicht vanaf The Shard in Londen is gewoonweg adembenemend en geeft u een unieke ervaring.

Naast het 360º panoramisch uitzicht geniet u met tickets voor The Shard van een projectie van beelden van de stad in de interactieve lift. En op de gesloten verdiepingen vindt u digitale telescopen waarmee u kunt inzoomen op de bestemmingen die u kunt zien: onder andere de Tower of London, de Tower Bridge, London Eye en de rivier de Theems.

Nuttige informatie

 • Prijs: het Shard observatiedek in Londen kost vanaf €37 per persoon.
 • Openingstijden: deze attractie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur, en van zondag tot en met woensdag van 10:00 tot 19:00 uur. Houd er rekening mee dat de toegang meestal tot anderhalf uur voor sluitingstijd is.
 • Adres: 32 London Bridge St, Londen SE1 9SG.

Boek tickets voor de wolkenkrabber The Shard

3. Ga naar de koepel van de Londense St Paul's Cathedral om nieuwe uitzichten over de stad te ontdekken

St Paul's Cathedral in Londen| ©Doug Kerr
St Paul's Cathedral in Londen| ©Doug Kerr

Een van de beste uitkijkpunten om nieuwe uitzichten over Londen te ontdekken is ongetwijfeld de Dome of St Paul's Cathedral. Dit indrukwekkende bouwwerk, 111 meter hoog en 32 meter in diameter, wordt erkend als een van de grootste in zijn soort ter wereld.

De iconische koepel van dit religieuze gebouw is verdeeld in drie secties, die verschillende panoramische uitzichten bieden. Dit zijn:

 • De Fluistergalerij: dit is een dais dat de hele koepel begrenst en uitzicht biedt op het interieur van de kathedraal.
 • De Stenen Galerij: in dit gedeelte geniet u van een 360º uitzicht op de rivier de Theems in het zuiden van Engeland.
 • De Gouden Galerij: dit laatste uitkijkpunt bevindt zich op de top van de koepel en stelt u in staat de hele stad Londen te zien.

En met een ticket voor St Paul's Cathedral krijgt u niet alleen een vogelperspectief over de stad. U kunt ook de architectonische schoonheid en de geschiedenis van deze religieuze plek ontdekken.

Nuttige informatie

 • Prijs: de toegang tot St. Paul's Cathedral bedraagt ongeveer 24€ per persoon.
 • Openingstijden: toegang tot de Domkoepel om de stad te bekijken is mogelijk van maandag tot zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur.
 • Adres: St. Paul's Churchyard, Londen EC4M 8AD.

Boek uw ticket voor St. Paul's Cathedral

4. Bekijk verschillende gebieden en perspectieven van de stad vanaf Tower 42.

Toren 42| ©GB Suffolk
Toren 42| ©GB Suffolk

In het financiële district van Londen vindt u Tower 42. Dit is een 183 meter hoge wolkenkrabber verdeeld over 42 verdiepingen die, hoewel u hem niet bovenaan in de reisgidsen zult vinden, een bevoorrecht panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Het door Richard Seiferd ontworpen gebouw werd gebouwd in een periode van acht jaar (1971 - 1979) en geopend in 1980. Het volgende decennium was het de hoogste wolkenkrabber van Londen.

Dit architectonische meesterwerk heeft een elegant bar-restaurant op de glazen bovenverdieping, met tafels naast de ramen. Zo kunt u zitten en de verschillende gebieden en perspectieven van de stad van bovenaf bekijken terwijl u van een cocktail nipt.

Dit is zeker een ideale activiteit om op te nemen onder de beste dingen om 's avonds in Londen te doen, want het uitzicht na zonsondergang is meestal verbazingwekkend vanwege het contrast van de lichten.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegang tot Tower 42 is gratis, maar om van het uitzicht over de stad te genieten moet u betalen voor alles wat u eet in het bar-restaurant waar het observatiedek zich bevindt.
 • Openingstijden: De attractie is doorgaans geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.30 uur en van 17.00 tot 23.00 uur.
 • Adres: Tower 42, 25 Old Broad St, Londen EC2N 1HN.

5. Maak een mooie rit over de Theems met de Londense IFS Cloud-kabelbaan

IFS Cloud-kabelbaan| ©Keith Page
IFS Cloud-kabelbaan| ©Keith Page

Een niet te missen panoramisch uitzichtpunt op je route van dingen die je in een dag of langer in Londen moet doen, is de IFS Cloud Cable Car. Dit is een stedelijke kabelbaan die sinds 2012 inwoners en toeristen over de rivier de Theems laat vliegen terwijl ze van het uitzicht genieten.

De IFS Cloud Cable Car legt een route van meer dan een kilometer af tussen het Greenwich Peninsula en Royal Docks. U bevindt zich op een hoogte van 90 meter voor een reis van ongeveer 20 minuten (heen en terug).

De cabines zijn comfortabel en van daaruit kunt u genieten van een uitzicht op de stad van grote hoogte. U hebt verschillende perspectieven op onder andere de Thames Barrier, Queen Elizabeth Olympic Park, St Paul's Cathedral en Greenwich seafront.

Nuttige informatie

 • Prijs: Een retourticket voor de IFS Cloud London Cable Car kost gewoonlijk ongeveer £12 voor volwassenen en ongeveer £6 voor kinderen.
 • Openingstijden: De IFS Cloud London Cable Car is dagelijks geopend. Maandag tot en met donderdag van 7.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 8.00 tot 23.00 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur.
 • Adres: IFS Greenwich Peninsula Terminal, Edmund Halley Way, Londen.

6. Bekijk de uitzichtpunten van het British National Museum of Modern Art en krijg een andere kijk op de stad

Uitzicht vanaf het British National Museum of Modern Art| ©duncan cumming
Uitzicht vanaf het British National Museum of Modern Art| ©duncan cumming

Het British National Museum of Modern Art of Tate Modern heeft een paar uitkijkpunten die u verschillende panoramische uitzichten over de stad bieden. U kunt er ook genieten van de tijdelijke en permanente tentoonstellingen.

Op de hoofdverdieping vindt u een laag uitkijkplatform met een goed uitzicht op de Millennium Bridge en de St Paul's Cathedral. Op de 11e verdieping, de hoogste verdieping van het museum, kunt u een vogelperspectief over de stad krijgen en genieten van verschillende perspectieven, afhankelijk van het tijdstip van het bezoek.

Het Tate Modern is zonder twijfel een van de 10 beste musea in Londen omdat het kunst, architectuur en een verbazingwekkend panoramisch uitzicht over de stad combineert. U ziet er werken van grote exponenten als Pablo Picasso, Salvador Dali, Andy Warhol en meer, in een gebouw dat is gebouwd bovenop het voormalige Bankside Power Station, dat een uniek en vrij uitzicht biedt.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegang tot het British National Museum of Modern Art is gratis.
 • Openingstijden: Het British National Museum of Modern Art is geopend van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.
 • Adres: Bankside, Londen SE1 9TG.

Boek een rondleiding door de beste musea van Londen

7. Bezoek het Great Fire of London Memorial en krijg een adembenemend uitzicht over de stad vanaf het dakterras

Het Monument| ©David Brossard
Het Monument| ©David Brossard

Deze Dorische zuil is een stukje architectuur dat wordt beschouwd als een van de mooiste monumenten van Londen. Het is een eerbetoon aan het verzet van de stad na de grote brand van 1666. Op de top vindt u een uitkijkplatform met een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad.

Het Monument, zoals deze historische attractie bekend staat, is een ontwerp van Christopher Wren en Dr. Robert Hooke. Deze zuil is gebouwd van geïsoleerde steen en is 61 meter hoog.

Om het terras te bereiken dat het bouwwerk bekroont, moet u ongeveer 311 wenteltrappen beklimmen. Zo kunt u genieten van een uitzicht van 360º over heel Londen, met onder meer de rivier de Theems, de Tower Bridge en het financiële district.

Nuttige informatie

 • Prijs: De kosten van tickets voor het Great Fire of London Monument beginnen bij £ 5,8 per volwassene en ongeveer £ 2,90 per kind.
 • Openingstijden: Het Great Fire of London Memorial is dagelijks toegankelijk van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, met de laatste toegang om respectievelijk 12.30 en 17.30 uur.
 • Adres: Fish St Hill, Londen EC3R 8AH.

Boek een bezoek aan de beste bezienswaardigheden van Londen

8. Geniet van het beste panoramische uitzicht over Londen vanaf het observatiedek van de Tower Bridge

Tower Bridge| ©. Ray in Manila
Tower Bridge| ©. Ray in Manila

Tower Bridge is een kantelende, overhangende structuur met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het is een waar architectonisch juweel van Londen, vanwaar u een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad heeft.

Binnenin de iconische 65 meter hoge, 244 meter lange brug kunt u van de Tower of London naar de kathedraal in het westen van de stad kijken. U kijkt ook uit over de oostelijke regio (van Canary Wharf tot Shooters Hill).

Bovendien beschikt dit oriëntatiepunt in het voetgangersgebied over een uitkijkplatform met glazen vloer over de Theems, waardoor u een uniek uitzicht hebt over dit rustige water en Londen. En als u geluk hebt, ziet u misschien zelfs de brug vlak onder uw voeten oprijzen.

Dit is een toeristische attractie die geschikt is voor alle leeftijden om op te nemen in uw Londense dingen om te doen met kinderen, want ze zullen worden vermaakt door het fantastische uitzicht en tijdens de ervaring leren over de geschiedenis van de brug en hoe de bestuurders werken.

Nuttige informatie

 • Prijs: Voor volwassenen kost de toegang tot de binnenkant van de Tower Bridge gemiddeld 11,4 euro, terwijl kinderen ongeveer 5,7 euro betalen.
 • Openingstijden: De Tower Bridge is dagelijks toegankelijk van 9.30 tot 18.00 uur, met de laatste toegang om 17.00 uur.
 • Adres: Tower Bridge Road, Londen, SE1 2UP.

9. Breng een ander moment door op het openlucht uitkijkplatform in Primrose Hill Public Park

Primrose Hill| ©Ashley Coates
Primrose Hill| ©Ashley Coates

Primrose Hill is een van de top 10 parken in Londen, gelegen op een prachtige 65 meter hoge heuvel. Vanaf hier kunt u genieten van een reeks panoramische uitzichten over het stadscentrum en de woonwijk rond het park: Camden, Belsize Park en Hampstead.

Dit uitkijkpunt is een plek van historisch belang, onteigend in 1841 door Henry VIII van Engeland en het jaar daarop omgevormd tot een openbaar gebied. Bovendien werd deze natuurlijke long in 2001 erkend als een Grade II monument, d.w.z. een beschermd gebied van de Britse hoofdstad.

Het is vermeldenswaard dat als u Londen in de lente of de zomer bezoekt, u kunt genieten van een helderdere hemel. Zo kunt u optimaal genieten van het uitzicht van bijna 360º vanaf de heuvel. U kunt ook ontspannen op het gras en in de schaduw van de bomen terwijl u picknickt en de omgeving in u opneemt.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegang tot het uitkijkplatform van Primrose Hill Public Park is gratis.
 • Openingstijden: Primrose Hill Public Park is van maandag tot en met zondag de hele dag geopend.
 • Adres: Primrose Hill, Londen NW1 8XJ.

10. Laat u meeslepen door de natuur en het fantastische uitzicht over Londen vanaf The Garden at 120 viewpoint

De tuin bij 120| ©Ashley Coates
De tuin bij 120| ©Ashley Coates

The Garden at 120 is een tuinterras met een adembenemend 360º uitzicht over de stad. U geniet er ook van een ontspannende sfeer, omringd door blauwe regen, verschillende soorten bloemen en een 60 meter lange waterweg.

Deze kleine oase, die wordt beschouwd als een van de geheime plekjes van Londen, hangt op de 15e verdieping van het 2800 m² grote gebouw One Fen Court.

Vanaf dit uitkijkpunt in de open lucht kunt u de hele agglomeratie van de Britse hoofdstad overzien. U krijgt ook een vogelperspectief op wolkenkrabbers zoals The Cheesegrater, de Gherkin en andere belangrijke architecturale werken.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegang tot The Garden at 120 is gratis en vereist geen reservering.
 • Openingstijden: The Garden at 120 is gewoonlijk geopend van maandag tot en met vrijdag. De openings- en sluitingstijden variëren echter. Van april tot september van 10.00 tot 21.00 uur en van oktober tot maart van 10.00 tot 18.30 uur. Gesloten in het weekend.
 • Adres: 120 Fenchurch St, Langbourn, Londen EC3M 5BA.