Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York Contrasts rondleidingen

De contrasttour is een van de populairste tours in de stad geworden: hier leest u wat u te zien krijgt en waarom het de moeite waard is.

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

New York Contrasts rondleidingen

Slenterend door de straten van New York | ©Hellotickets

Deze bekende New York Contrasts tour neemt u mee op ontdekkingstocht door de vijf grote boroughs van New York: Manhattan, Harlem, the Bronx, Queens en Brooklyn.

Met deze Contrasts Tour vermijdt u ook de grootste fout die veel mensen maken als ze naar New York reizen: Manhattan niet verlaten. Wilt u weten wat u te wachten staat buiten de jungle van wolkenkrabbers voorbij Central Park? Lees dan verder!

De beste rondleiding

New York Contrasts tour

Ontdek de best bewaarde geheimen van de stad met een lokale gids

New York is veel meer dan Manhattan: de stad herbergt veel verschillende culturen, bouwstijlen en gewoonten. Maak een bustour langs de hoogtepunten van de stad onder begeleiding van een deskundige gids.

Duur: 5 uur

De Contrasts tour neemt u in bijna 5 uur mee door heel New York in een minibusje en ontdekt alle hoeken van de meest iconische buurten.

Er zijn honderden van deze tochten en hoewel ze allemaal op elkaar lijken, is het belangrijk de juiste keuze te maken. Wat ik zou willen benadrukken aan de Contrasts tour is de professionaliteit van de lokale gidsen, wat uiteindelijk een tour een interessante ervaring maakt in vergelijking met het op eigen houtje doen.

Het is ook een beetje goedkoper dan de gemiddelde tour en, gezien alles wat je in 5 uur te zien krijgt, is het een zeer waardevolle manier om de stad te verkennen.

Ik raad u zelfs aan deze tour zo vroeg mogelijk in uw bezoek aan New York te doen, omdat u zo een gevarieerd beeld krijgt van de Big Apple en u kunt terugkeren naar de wijk of het gebied dat uw aandacht heeft getrokken om het in detail te verkennen.

Waarom ik deze tour goed vind: In één ochtend kunt u veel verschillende delen van New York bezoeken waar u in uw eentje een dag of twee voor nodig zou hebben. Dit sluit niet uit dat u de belangrijkste wijken van elke gemeente op eigen gelegenheid kunt bezoeken op een ander moment tijdens uw reis nadat u de Contrasttour hebt gedaan. Op die manier ontdekt u de ware essentie van elke wijk.

Aanrader als... u de belangrijkste wijken van de stad wilt leren kennen en de verschillende culturen en gewoonten die in New York naast elkaar bestaan wilt begrijpen.


Nuttige informatie over de rondreis

Wandelen in New York| ©Hellotickets
Wandelen in New York| ©Hellotickets

Rondreizen

De Contrasts Tour vindt plaats in een minibus of bus met airconditioning, zodat u in de 5 uur van de tour New York in stijl kunt zien. Groepen voor deze tour zijn beperkt tot een maximum van 50 personen.

Beste dag van de week om het te doen

Als u echter de grote drukte wilt vermijden, kunt u het beste doordeweeks gaan, op dinsdag of donderdag. De weekends zijn meestal de populairste dagen, maar paradoxaal genoeg is zaterdag de dag van de religieuze rust voor de Joden, zodat een bezoek aan Williamsburg meestal wat luier is, omdat je dan geen winkels of zoveel activiteit op straat ziet. Daarom, als u een van de twee dagen van het weekend moet kiezen, raad ik u aan op zondag te gaan.

Pick up van uw hotel

Deze tour haalt u op bij verschillende hotels in New York, dus als u het geluk heeft in een van die hotels te verblijven, hoeft u alleen maar naar beneden te gaan en te wachten tot u wordt opgehaald. Anders kunt u gewoon naar een van de vermelde hotels gaan op de vertrektijd om uw tour te beginnen.

Kies het einde van de tour

Belangrijk is dat u kunt kiezen tussen twee plaatsen in Brooklyn om uw Contrasts Tour te beëindigen: onder de Brooklyn Bridge, in de wijk DUMBO, of in Chinatown. Mijn aanbeveling is om je tour te eindigen in DUMBO in plaats van de brug over te steken terug naar Manhattan, dus lees verder voor de beste dingen om te doen na je tour!

De rondleiding op eigen gelegenheid

Zoals u zich kunt voorstellen, moet u tijdens deze tocht nogal wat wandelen, maar ik zou zeggen dat hij geschikt is voor zowat iedereen. Een deel van de tour zal worden gedaan met het vervoer, om te verplaatsen tussen de verschillende districten die u zult bezoeken. Vergeet niet dat u altijd de mogelijkheid hebt om de bezienswaardigheden en monumenten op eigen houtje te bezoeken door te kiezen voor een van de verschillende New York City Sightseeing Passes die er bestaan of door de typische rode bus door de stad te nemen.

Alex's Tip

Bewaar de buurt die u het best bevalt van dit bezoek om na de tour terug te komen en ze meer in detail te verkennen.

Plan uw reis om de Contrasten Tour te doen

Foto's maken tijdens de tocht| ©Hellotickets
Foto's maken tijdens de tocht| ©Hellotickets

Schema

De Contrasts Tours beginnen meestal vroeg in de ochtend (rond 8 uur) om de dag voor lunchtijd optimaal te benutten. U moet dus wat vroeger opstaan, maar het is een geweldige manier om alles uit uw reis naar New York te halen wat erin zit.

Duur

Uw tour duurt tussen de 4 en 5 uur, dus u kunt rekenen op ongeveer een uur in elke wijk. Is dit genoeg tijd om alle wijken die u zult zien in detail te leren kennen? Nee, maar zoals u weet, gaat het erom van elk gerecht een beetje te knabbelen om u te laten zien wat er in elk deel van New York te koop is.

Praktische informatie over de Contrastentocht

Schoolbus in Williamsburg| ©Hellotickets
Schoolbus in Williamsburg| ©Hellotickets

Aangezien de Contrasts Tour eindigt in Brooklyn, stel ik voor dat u de namiddag besteedt aan het verkennen van enkele van de belangrijkste buurten. Als u zin hebt, kunt u nog een rondrit door de wijken van New York boeken, maar deze keer in een comfortabele bus.

Ik zou aanraden een wandeling te maken door DUMBO en Chinatown om deze plaatsen grondig te leren kennen, en de dag af te sluiten zoals een plaatselijke bewoner dat zou doen: nippen van een drankje in de open lucht bij de Brooklyn Barge in Greenpoint, of als het koud is, ambachtelijke bieren proeven op Dekalb Market.

Tijdens uw bezoek aan Williamsburg, de Joodse wijk van Brooklyn, zult u veel Joodse mensen in typisch Joodse kledij zien, wat u waarschijnlijk zal verbazen. Wees voorzichtig bij het nemen van foto's, want ze kunnen zich ongemakkelijk voelen als u een foto van hen neemt.

Wees niet bang om naar de Bronx te gaan, aangezien een groot deel van de tour in uw voertuig zal worden afgelegd en de plaatsen waar u zult stoppen volkomen veilig zijn. Hoewel er nog steeds slechte buurten in de buurt zijn, zult u alleen de toeristische delen zien, dus er is niets om u zorgen over te maken. Een ander pluspunt van de Contrasts Tour is dat u de Bronx met een gerust hart kunt bezoeken, want op eigen houtje gaan kan behoorlijk gevaarlijk zijn.

De halte in Harlem

De legendarische Cotton Club in Harlem| ©Hellotickets
De legendarische Cotton Club in Harlem| ©Hellotickets

U wandelt door de straten terwijl uw gids u het verhaal vertelt van de typische bakstenen flats van Harlem, en van de illustere mensen die er hebben gewoond. U ziet ook het roemruchte Apollo Theater en de Cotton Club, twee New Yorkse instellingen voor jazzmuziek die een sleutelrol speelden in de culturele ontwikkeling van Harlem in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Als u de Contrasts Tour op een zondag neemt of Harlem op een woensdag bezoekt, zult u de wijk in al zijn glorie zien, aangezien religieuze congregaties hun gospelmissen houden en u deze in de kerken kunt beluisteren terwijl u rondwandelt. Er is zelfs een exclusieve rondleiding door Harlem die u toegang geeft tot een gospeldienst. U kunt meer over die tour lezen in mijn artikel op Hoe ga je naar een Gospelviering in Harlem, New York City.

Hoe dan ook, Harlem is een wijk die een individueel bezoek meer dan waard is, dus ik ben er zeker van dat u na de Contrasts Tour nog eens terug zult willen komen om de wijk grondiger te verkennen.

Stop in Yankee Stadium

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

U bezoekt het legendarische Yankee Stadium, een van de honkbalteams van New York, waar u de gelegenheid krijgt om op de foto te gaan. Hoewel de rondleiding geen toegang tot het stadion omvat, zodat u niet te lang hoeft stil te staan, kunt u de stadions van de twee rivaliserende New Yorkse honkbalploegen, de Yankees en de Mets, met elkaar vergelijken.

Natuurlijk, als je een die-hard fan bent van een van beide teams, raad ik je aan om terug te keren naar het stadion van je favoriete team als je klaar bent met de Contrast Tour om naar binnen te gaan en de binnenkant van het stadion te verkennen. Bovendien, als je een honkbalfan bent, heb je vast en zeker al een kaartje voor een wedstrijd van een van beide New Yorkse teams!

Stop in de Bronx

Typische Bronx graffiti| ©Hellotickets
Typische Bronx graffiti| ©Hellotickets

Deze halte neemt u mee op een rondleiding langs iconische Bronx-monumenten, waaronder filmlocaties en enkele van New Yorks beroemdste straatkunstwerken. Tijdens je rondrit zul je op elke hoek hiphop zien, en zul je begrijpen waarom de Bronx evenzeer een mekka voor hiphopcultuur is als Harlem een mekka voor jazz is.

In feite bezoek je een hele openlucht kunstgalerij bekend als de Graffiti Universe. Straatkunst is een onlosmakelijk deel van de hiphopcultuur, samen met muziek, rap en breakdancing, dus deze tour plaatst je vierkant in de geschiedenis van de Bronx en zijn kunstbeweging.

Stop in Queens

Basketbalveld in Queens| ©Hellotickets
Basketbalveld in Queens| ©Hellotickets

U bezoekt de grootste wijk van New York, bekend om zijn multiculturalisme en als het winkel- en zakencentrum van de stad. Bekijk het stadion van de Mets, het stadion van de rivaal van de Yankees, het tennisstadion van de US Open en de wereldbol 'Men In Black' in Flushing Meadows Corona Park. Naast andere bezienswaardigheden, zult u ook de Little India buurt verkennen.

Je bezoekt ook de Malba buurt, een van New Yorks rijkste. Als je je ogen goed de kost geeft, zul je zien hoe groot het verschil is tussen deze wijk en de rest van Queens, waardoor de borough een amalgaam van contrasten op zich is. Trouwens, mis het Queens Museum en zijn reusachtige maquette van New York niet! Het duurt niet lang om het te bezoeken en het is echt indrukwekkend.

Stop in Brooklyn

Over de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Over de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Brooklyn is zonder twijfel de meest kenmerkende borough van New York, met zijn bakstenen huizen met bomen aan weerszijden van de straat en de beroemde hotspot voor instagrammers met uitzicht op de Brooklyn Bridge. Bovendien is het eten in Brooklyn spectaculair (vooral als je van pizza houdt) en heeft elke winkel en bar een omgebouwde industriële pakhuis-vibe die gewoonweg onweerstaanbaar is.

Nu ik duidelijk heb gemaakt dat Brooklyn mijn favoriete borough in New York is, kan ik u verder vertellen over deze halte op de Contrasts Tour, waar u de Joodse wijk van Williamsburg kunt verkennen, de industriële charme van DUMBO onder de Brooklyn Bridge, en de smaken en geuren van Chinatown en Little Italy kunt ontdekken.

Voedsel

De Contrasts Tour omvat geen eten, maar gelukkig eindigt uw route in Brooklyn waar u de beste pizza van New York vindt. Als u niet van plan was de stad te verlaten zonder de klassieke New Yorkse slice te hebben geproefd, is dit de plek om te proeven van al het goede van het Italiaanse erfgoed van de Big Apple. Ter informatie vindt u hier enkele restaurants waar u na een ochtendje sightseeing van een welverdiende maaltijd kunt genieten.

Wat iemand je ook vertelt, dit zijn de beste plaatsen in Brooklyn:

 • Speedy Romeo - deze naar een Grand Theft Auto auto genoemde pizzeria is een culinair eerbetoon aan de traditionele Italiaanse pizza, met een dunne korst en een houtvuur. Niet te missen!
 • Vinnie's Pizzeria - hier vind je de typische $1 New York slice in een plaats die op niemand indruk wil maken. De verrassing zit in de pizza en de smaak, die u kunt afhalen, wat een goed idee is als u de Contrasts Tour in het weekend doet, zodat u geen tafel in een restaurant hoeft te zoeken.
 • Totonno's - een pizzeria die in heel New York bekend is en waar een eenvoudige maar heerlijke margherita wordt geserveerd. Omdat het zo populair is, kan het moeilijk zijn een tafeltje te vinden, dus ik raad deze optie aan als je de Contrasts Tour op een doordeweekse dag doet.

Andere interessante ervaringen in New York

Als je je reishonger in de Big Apple al hebt gestild en je je reis naar New York wilt afronden met een van de georganiseerde dagtochten, raad ik je aan mijn praktische gids voor New York te bekijken, waarin je kunt zien welke de interessantste zijn. 5 daguitstappen vanuit New Yorkwaar u kunt zien welke de meest interessante zijn.

Niagara Falls en de reis naar Washington DC behoren tot mijn favorieten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de contrasttour?

  De contrasttour duurt ongeveer 5 uur.

 • Wat ga ik zien in de Tour des Contrasts?

  De tour doet verschillende haltes aan, waaronder: Bronx, Harlem, Yankee Stadium, Queens en Brooklyn.

 • Loopt de Tour des Contrasts?

  Hoewel er verschillende haltes worden gemaakt om rond te wandelen in sommige gebieden, worden de belangrijkste delen van de rondrit per bus afgelegd.

 • Waar eindigt de Tour des Contrasts?

  U kunt kiezen of u wilt eindigen op de Brooklyn Bridge, in de wijk DUMBO, of in Chinatown (Manhattan).