New York Contrasts rondleidingen

De Tour of Contrasts is een van de populairste tours in de stad geworden: dit is wat je te zien krijgt en waarom het de moeite waard is.

Alex Grande

Alex Grande

10 minuten lezen

New York Contrasts rondleidingen

Slenteren door de straten van New York | ©Hellotickets

Deze wereldberoemde New York Contrasts Tour neemt je mee op ontdekkingstocht door de vijf grote stadsdelen van New York: Manhattan, Harlem, de Bronx, Queens en Brooklyn.

De beste tour

New York Contrasts tour

Ontdek de best bewaarde geheimen van de stad met een lokale gids

New York is veel meer dan Manhattan: de stad herbergt veel verschillende culturen, bouwstijlen en gewoonten. Maak een bustour langs de hoogtepunten van de stad onder begeleiding van een deskundige gids.

Duur: 5 uren

Door de New York Contrasts Tour te nemen, vermijd je ook de grootste fout die veel mensen maken als ze naar New York reizen: Manhattan niet verlaten. Wil je weten wat er buiten de wolkenkrabberjungle achter Central Park op je wacht? Lees dan verder! DeNew York Contrasts Tour neemt je mee op een 5 uur durende tour door New York in een minibusje, waarbij je alle hoeken van de meest iconische wijken ontdekt. Wat ik bij deze Contrasts Tour zou willen benadrukken ten opzichte van andere is de professionaliteit van de plaatselijke gidsen, wat een tour een interessante ervaring maakt in vergelijking met op eigen houtje doen.

Het is ook een beetje goedkoper dan de gemiddelde tour. In feite raad ik je aan om deze tour zovroeg mogelijk in je bezoek aan New York te doen, omdat het je een gevarieerd beeld geeft van de Big Apple en je terug kunt gaan naar de wijk of buurt die je aandacht trok om deze in detail te verkennen.

Waarom ik deze tour leuk vind: In één ochtend kun je veel verschillende delen van New York bezoeken waar je in je eentje een dag of twee over zou doen.


Aanrader als... je een gevoel wilt krijgen voor de belangrijkste wijken van de stad en de verschillende culturen en gewoonten wilt begrijpen die in New York naast elkaar bestaan. --- Hoe boek ik een Contrasts Tour?

Hoe boek je een Contrasts Tour in New York City?

Metropolitan Museum of Art|©Wally Gobetz
Metropolitan Museum of Art|©Wally Gobetz

De Contrasts Tour is een echte aanrader om de culturele diversiteit van New York City te ontdekken. Als je er zin in hebt, kun je deze eenvoudig boeken via de website van Hellotickets. Houd er rekening mee dat je bij het boeken van de Contrasts Tour de gegevens moet opgeven van elk van de personen die de reservering zullen maken.

De bevestiging vindt direct plaats en je ontvangt een bevestigingsmail zodra je de aankoop hebt gedaan, waarin alle details van de reservering worden vermeld.

Bovendien heb je de mogelijkheid om je reservering kosteloos te annuleren als je plannen toevallig veranderen. En als je speciale toegankelijkheidswensen hebt, kun je die ook aangeven zodat de gids overal van op de hoogte is.

Boek een New York Contrasts Tour

New York Stad Contrasten Tour prijzen

Williamsburg Schoolbus| ©Hellotickets
Williamsburg Schoolbus| ©Hellotickets

De prijs van de New York Contrasts Tour begint vanaf 50 euro en omvat een rondleiding door de stadsdelen Harlem, de Bronx, Brooklyn, Queens en Manhattan. Je steekt ook de populaire Manhattan Bridge over.

Je ziet ook Yankee Stadium en Mets Stadium. Een ideale manier om de stedelijke kunst van de stad te ervaren in een tour die ongeveer vijf uur duurt. Aarzel niet!

Boek een New York Contrasts Tour

Nuttige tourinformatie

Wandelen in New York| ©Hellotickets
Wandelen in New York| ©Hellotickets

Ik raad je aan om tijdens je reis naar New York een Walking Tour of Contrasts niet over te slaan. Hier zijn een paar praktische tips:

  • Vervoer: De Contrasts Tour vindt plaats in een minivan of bus met airconditioning, zodat je New York in stijl kunt bezoeken in de 5 uur van de tour. Groepen voor deze tour zijn beperkt tot maximaal 50 personen.
  • Beste dag van de week om het te doen: Als je de grote drukte wilt vermijden, kun je het beste op een doordeweekse dag gaan, bijvoorbeeld op dinsdag of donderdag. Weekenden zijn meestal het populairst, maar paradoxaal genoeg is zaterdag de religieuze rustdag voor Joden, dus een bezoek aan Williamsburg is meestal wat luier, omdat je dan geen winkels ziet en niet zoveel bedrijvigheid op straat. Daarom, als je een van de twee dagen van het weekend moet kiezen, raad ik aan om op zondag te gaan.
  • Hotel pick-up: Deze tour heefthotel pick-ups bij verschillende hotels in New York, dus als je het geluk hebt dat je in een van die hotels verblijft, kun je gewoon naar beneden gaan en wachten tot je wordt opgehaald. Anders kun je op de vertrektijd gewoon naar een van de vermelde hotels gaan om je tour te beginnen.
  • Kies het einde van de tour: Een belangrijk punt is dat je kunt kiezen waar in Brooklyn je Contrasts Tour eindigt: onder de Brooklyn Bridge, in de wijk DUMBO of in Chinatown. Mijn aanbeveling is om te eindigen in DUMBO in plaats van de brug over te steken terug naar Manhattan.
  • De tour op eigen gelegenheid: Je zult tijdens deze tour behoorlijk wat lopen, maar hij is geschikt voor bijna iedereen, omdat een deel van de tour per shuttle wordt gedaan. Vergeet niet dat je altijd de optie hebt om op eigen gelegenheid naar de bezienswaardigheden en monumenten te gaan, door te kiezen voor een van de verschillende New York City Sightseeing Passes die beschikbaar zijn of door de typische rode bus door de stad te nemen.

Boek een New York Contrasts Tour

Plan je reis voor de Contrasts Tour

Foto's maken tijdens de tour| ©Hellotickets
Foto's maken tijdens de tour| ©Hellotickets

Tijdschema

De Contrasts Tours beginnen meestal vroeg in de ochtend (rond 8 uur) om het meeste uit de dag te halen voor lunchtijd. Je moet dus een beetje vroeg opstaan, maar het is een geweldige manier om alles uit je reis naar New York te halen.

Duur

Je tour duurt tussen de 4 en 5 uur, dus je kunt verwachten dat je ongeveer een uur in elke wijk doorbrengt. Is dit genoeg tijd om alle wijken die je gaat zien in detail te bekijken?

Nee, maar zoals je weet gaat het erom van elk gerecht een beetje te proeven om je te laten zien wat je te wachten staat in elke wijk van New York. Alex' Tip Bewaar de wijk die je het leukst vindt van deze tour om na de tour terug te komen en deze in meer detail te verkennen.

De halte Harlem

De legendarische Cotton Club in Harlem| ©Hellotickets
De legendarische Cotton Club in Harlem| ©Hellotickets

Tijdens de New York Contrasts Tour wandel je door de straten terwijl je gids je het verhaal vertelt van de typische bakstenen flats van Harlem en de illustere mensen die er hebben gewoond. Je ziet ook het roemruchte Apollo Theatre en de Cotton Club, twee New Yorkse jazzmuziekinstellingen die in de jaren 1920 een sleutelrol speelden in de culturele ontwikkeling van Harlem.

Als je op woensdag een rondleiding door Harlem neemt, zie je de buurt in al haar glorie, omdat religieuze congregaties dan hun gospelmissen houden en je daar binnen in de kerken naar kunt luisteren terwijl je rondwandelt. Er is zelfs een exclusieve tour door Harlem die je toegang geeft tot een gospeldienst. Je kunt meer lezen over die tour in mijn artikel op Hoe ga je naar een Gospelviering in Harlem, New York City

Hoe dan ook, Harlem is een wijk die een individueel bezoek meer dan waard is, dus ik weet zeker dat het een plek is waar je aan het eind van de Contrasts Tour graag nog eens terugkomt om dieper op in te gaan.

Boek een New York Contrasts Tour

De stop bij Yankee Stadium

Yankee Stadion| ©Hellotickets
Yankee Stadion| ©Hellotickets

Tijdens de New York Contrasts Tour bezoek je het legendarische Yankee Stadium, een van de honkbalteams van New York, waar je de mogelijkheid hebt om op de foto te gaan.

Hoewel de tour geen toegang tot het stadion omvat, zodat je niet te lang hoeft te stoppen, kun je de stadions van de twee rivaliserende honkbalteams van New York, de Yankees en de Mets, met elkaar vergelijken. Als je een die-hard fan van een van beide teams bent, raad ik je natuurlijk aan om na afloop van de Contrasts Tour terug te gaan naar het stadion van je favoriete team om het stadion van binnen te bekijken. Bovendien, als je een honkbalfan bent, heb je vast al eenkaartje voor een wedstrijd van een van beide New Yorkse teams!

Boek een New York Contrasts Tour

Stop in de Bronx

Typische graffiti uit de Bronx| ©Hellotickets
Typische graffiti uit de Bronx| ©Hellotickets

Wees niet bang om met een Contrasts Tour naar de Bronx te gaan, want een groot deel van de tour wordt in je voertuig gedaan en de plekken waar je stopt zijn volkomen veilig. Hoewel er nog steeds een aantal slechte buurten in het gebied zijn, zie je alleen de toeristische delen dus je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Dat gezegd hebbende, een andere toegevoegde bonus van de Contrasts Tour is dat je de Bronx op je gemak kunt bezoeken, want alleen gaan kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Bij deze stop krijg je een rondleiding langs iconische bezienswaardigheden in de Bronx, waaronderfilmlocaties en enkele van de beroemdste straatkunst van New York.

Tijdens je wandeling zie je hiphop op elke hoek en begrijp je waarom de Bronx net zo'n mekka voor hiphopcultuur is als Harlem een mekka voor jazz is. Je bezoekt zelfs een hele kunstgalerie in de open lucht, die bekend staat als het Graffiti Universe.Straatkunst is een onlosmakelijk onderdeel van de hiphopcultuur, samen met muziek, rap en breakdancing, dus deze tour brengt je midden in de geschiedenis van de Bronx en zijn kunstbeweging.

Boek een New York Contrasts Tour

Stop in Queens

Basketbalveld in Queens| ©Hellotickets
Basketbalveld in Queens| ©Hellotickets

Tijdens de New York Contrasts Tour bezoek je de grootste wijk van New York, bekend om zijn multiculturalisme en als winkel- en zakencentrum van de stad. Je ziet het stadion van de Mets, het rivaliserende stadion van de Yankees, het US Open-tennisstadion en de 'Men In Black'-bol in Flushing Meadows Corona Park.

Naast andere bezienswaardigheden verken je ook de wijk Little India en bezoek je dewijk Malba, een van de rijkste wijken van New York. Als je je ogen openhoudt, zul je het enorme verschil tussen deze wijk en de rest van Queens opmerken, waardoor de wijk op zichzelf al een amalgaam van contrasten is. Mis trouwens het Queens Museum en zijn gigantische maquette van New York niet! Het duurt niet lang om het te bezoeken en het is echt indrukwekkend.

Boek een contrasttour door New York

De halte Brooklyn

De Brooklyn Bridge oversteken| ©Hellotickets
De Brooklyn Bridge oversteken| ©Hellotickets

Brooklyn is zonder twijfel de meest karakteristieke wijk van New York, met zijn bakstenen huizen met bomen aan weerszijden van de straat en de beroemde Instagrammers-hotspot met uitzicht op de Brooklyn Bridge. Alsof dat nog niet genoeg is, is het eten in Brooklyn spectaculair (vooral als je van pizza houdt) en heeft elke winkel en bar een omgebouwde industriële pakhuisvibe die gewoonweg onweerstaanbaar is.

Nu ik duidelijk heb gemaakt dat Brooklyn mijn favoriete borough in New York is, kan ik je verder vertellen over deze stop in de Tour of Contrasts, waar je de Joodse wijk Williamsburg kunt verkennen waar je veel Joodse mensen zult zien in hun typische kledij die je waarschijnlijk zal verrassen. Wees voorzichtig als je foto's neemt, want ze kunnen zich ongemakkelijk voelen als je ze op de foto krijgt. Ook vermeldenswaard is de industriële charme van DUMBO onder de Brooklyn Bridge, evenals het ontdekken van de smaken en geuren van Chinatown en Little Italy.

Maaltijden

Eten is niet inbegrepen in de Contrasts Tour, maar gelukkig eindigt je route in Brooklyn waar je de beste pizza van New York vindt. Als je niet van plan was de stad te verlaten zonder de klassieke New Yorkse pizza te hebben geprobeerd, dan is dit de plek om alles te proeven wat goed is aan het Italiaanse erfgoed van de Big Apple. Ter referentie zijn hier een paar restaurants waar je kunt genieten van een welverdiende maaltijd na een ochtend sightseeing.

Wat iemand je ook vertelt, dit zijn de beste plekken in Brooklyn:

  • Speedy Romeo - deze autoreparatiewerkplaats is pizzeria geworden en vernoemd naar een auto uit 'Grand Theft Auto'. Het is een culinair eerbetoon aan de traditionele Italiaanse pizza, met dunne korst en houtoven. Mis het niet!
  • Vinnie's Pizzeria - hier vind je de typische New Yorkse slice van $1 op een plek die op niemand indruk wil maken. De verrassing zit in de pizza en de smaak, waarvan je kunt genieten om mee te nemen, wat een goed idee is als je de Contrasts Tour in het weekend doet zodat je geen tafel in een restaurant hoeft te zoeken.
  • Totonno's - een pizzeria die beroemd is in heel New York, met als hoofdgerecht een eenvoudige maar heerlijke margherita. Omdat het zo populair is, kan het moeilijk zijn om een tafel te vinden, dus ik raad deze optie aan als je de Contrasts Tour op een doordeweekse dag doet.

Boek een New York Contrasts Tour

Wat te doen na de Contrasts Tour?

Brooklyn 's avonds|©Patrick Dover
Brooklyn 's avonds|©Patrick Dover

Aangezien de Contrasts Tour eindigt in Brooklyn, stel ik voor dat je de avond besteedt aan het verkennen van enkele van de belangrijkste wijken.

Mijn aanbeveling zou zijn om een wandeling te maken door DUMBO en Chinatown om deze plekken beter te leren kennen, en de dag af te sluiten zoals een local zou doen: een drankje drinken in de koelte van de Brooklyn Barge in Greenpoint, of als het koud is, ambachtelijke bieren proeven in Dekalb Market. Als je er nog steeds zin in hebt, kun jenog een tour boeken door de wijken van New York, maar deze keer in een comfortabele bus.

En als je zin hebt om je reis naar New York af te ronden met een van de georganiseerde dagtochten, raad ik je aan mijn praktische gids voor de populairste dagtochten in New York te bekijken. 5 daguitstappen vanuit New Yorkwaar je kunt zien welke de interessantste zijn.

Niagara Falls en de Washington DC tour behoren tot mijn favorieten.

Boek een dagtocht naar Niagara Falls