Fotorondleidingen in Rome: hoe krijg je de beste foto's van de Eeuwige Stad

Bezoek de Eeuwige Stad met een fototour met gids om de magie en schoonheid van de Italiaanse hoofdstad vast te leggen met je camera - een onvergetelijke ervaring!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuten lezen

Fotorondleidingen in Rome: hoe krijg je de beste foto's van de Eeuwige Stad

Een foto maken van de Sint-Pieterskoepel in Rome | ©Etienne Girardet

Rome is een stad van fascinerende schoonheid. Een landschap versierd met oude Romeinse ruïnes, paleizen uit de Renaissance en barokke kerken die je in verwondering achterlaten als je zoveel wonderen op zo'n kleine ruimte bewondert.

Een plek die getuigt van verre vervlogen tijden en waar het goddelijke en het alledaagse in totale harmonie naast elkaar bestaan. Zo'n fotogenieke stad moet je fotograferen! En er gaat niets boven een fototour om de meest emblematische monumenten van Rome te ontdekken terwijl je de mooiste foto's van je reis maakt. Wil je weten welke fototours je kunt doen in Rome? Lees dan verder!

Kruip achter de camera voor een fotoworkshop en fototour in Rome!

Een foto maken van het Colosseum| ©David Monje
Een foto maken van het Colosseum| ©David Monje

Als je een passie hebt voor fotografie, is Rome ongetwijfeld een van de bestemmingen in Europa waar je het meeste plezier beleeft aan je hobby.

De oudheid en monumentaliteit van de Eeuwige Stad geven de Italiaanse hoofdstad een overweldigende schoonheid. Deze charmes geven je veel plezier als het gaat om achter de lens van je camera kruipen en een mooie souvenir fotoreportage maken.

Dit soort fotoreizen zijn een uitstekende gelegenheid om je creativiteit te ontwikkelen en je techniek te verbeteren, want je wordt begeleid door een professionele gids en fotograaf die je niet alleen de mooiste plekken van Rome laat zien om vast te leggen met je camera, maar je ook nuttige tips geeft om je mogelijkheden te vergroten (praktische vaardigheden, visuele waarneming, speciale effecten en nog veel meer).

Wat voor soort tours kun je kiezen?

Rome is een veelzijdige en verrassende stad. Overdag is het een bruisende en levendige plek, maar 's avonds verandert de sfeer volledig en wordt het rustig en raadselachtig, met een heel speciale romantische charme.

Afhankelijk van welke kant van de stad je op de foto wilt zetten, kun je kiezen tussen een dag- of nachtfototour, want er zijn zowel dag- als nachttours in Rome. Ze duren ongeveer 4 uur, dus je hebt genoeg tijd om alle foto's te maken die je wilt van de mooiste plekjes van Rome en om de gids om aanbevelingen te vragen over hoe je je cameratechniek kunt verbeteren.

Welke bezienswaardigheden bezoek je tijdens de tour?

Boek een privétour door Rome

Ster in een professionele fotoshoot in de straten van Rome

Bruidsfotografie in Rome| ©Dimitri Kuliuk
Bruidsfotografie in Rome| ©Dimitri Kuliuk

Als je in plaats van achter de camera's er graag voor wilt staan om een onvergetelijk souvenir van je vakantie in de Eeuwige Stad mee naar huis te nemen, is een van de coolste activiteiten die ik je aanraad om te doen een fotoshoot in Rome met een professionele fotograaf.

Dit is een fantastisch idee om je partner te verrassen met een romantisch plan of als je gewoon iets anders en origineels wilt doen tijdens je verblijf in de Italiaanse hoofdstad waar je thuis een leuke herinnering aan overhoudt.

Het is waar dat Rome een zeer "instagrammable" stad is en je kunt in elke hoek van de stad een leuke selfie nemen om te uploaden naar je sociale netwerken, maar een professionele fotograaf je foto laten maken is een ander verhaal.

Met zijn ervaring, techniek en talent zal hij je helpen om artistieke, natuurlijke en leuke foto's te maken met de schoonheid van Rome als achtergrond. Hij zal je niet alleen de meest emblematische plekken van de stad laten zien, maar je ook verrassen met andere plekken in het historische centrum die alleen de Romeinen kennen.

Het resultaat is een fotoreportage van de hoogste kwaliteit en met oog voor detail die veel emoties zal overbrengen.

Wat voor soort tours kun je kiezen?

Het leuke van een professionele en privé fotoshoot is dat je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden van verschillende lengtes**(van 90 minuten tot** ongeveer3 uur ) zodat deze activiteit kan worden aangepast aan je drukke schema in Rome.

Wat al deze tours gemeen hebben is dat je de tour kunt aanpassen aan je eigen smaak en je persoonlijkheid.

Welke bezienswaardigheden bezoek je tijdens de tour?


Hoeveel kost een fototocht in Rome?

Wandelen door Rome| ©Danila Giancipoli
Wandelen door Rome| ©Danila Giancipoli

Vanaf € 50 kun je bij Hellotickets opties vinden voor een fototour in Rome om samen met een professionele fotograaf achter de camera's te kruipen en de ziel van de Eeuwige Stad vast te leggen.

Aan de andere kant, als je een professionele fotoshoot in Rome wilt maken om een kostbaar souvenir van je vakantie in de stad te hebben, kun je vanaf € 120 de hoofdrolspeler zijn van je eigen fotoshoot.

Hoe lang duren de fotoreizen in Rome?

Een fotoshoot doen| ©George Pak
Een fotoshoot doen| ©George Pak

De duur van fotoreizen in Rome varieert sterk. Afhankelijk van het thema dat je kiest (voor of achter de camera's) kunnen ze van 1 uur en 30 minuten tot ongeveer 4 uur duren.

Een breed scala aan mogelijkheden, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij je schema tijdens je vakantie en ook bij je smaak.

Is het de moeite waard om een fotoreis in Rome te maken?

Een foto nemen in het Colosseum| ©Jametlene Reskp
Een foto nemen in het Colosseum| ©Jametlene Reskp

Helemaal! Het nemen van een fotoreis in Rome is een leuke manier om het historische centrum van de stad te verkennen en de meest emblematische monumenten te bezoeken en tegelijkertijd een geweldige tijd te hebben om je creatieve kant naar boven te halen en te genieten van je passie voor fotografie.

Bovendien word je begeleid door een gids en een professionele fotograaf die je tips en ideeën geeft om het beste uit je camera te halen en je vaardigheden te verbeteren zodat je een prachtige reportage krijgt waarmee je veel herinneringen mee naar huis kunt nemen.

En als je liever de hoofdrolspeler bent van een fotoshoot in de straten van Rome met een professionele fotograaf, kun je met deze tour de typische "selfies" achterwege laten en een prachtig album maken van je verblijf in de Eeuwige Stad waar alles tot in de puntjes is verzorgd en het resultaat zeer artistiek en natuurlijk is.