Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Is de Rome Pass de moeite waard?

Als je van plan bent Rome te bezoeken en niet weet of je de Rome Tourist Card moet aanschaffen, lees dan verder en ik vertel je er alles over in dit artikel.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minuten lezen

Is de Rome Pass de moeite waard?

pareja en la calle | ©Carla del Ciotto

Rome is een stad met een grote verscheidenheid aan dingen te zien en activiteiten te doen, en vaak kan de toeristenkaart een goede bondgenoot zijn, maar andere keren niet zo veel. Alles hangt ongetwijfeld af van wat u wilt doen, de attracties die u in de stad wilt zien, het aantal dagen dat u van plan bent te reizen en uw budget, onder andere.

Dus, als u wilt weten of het de moeite waard is of niet, zijn hier de voor- en nadelen van de Rome Tourist Card.

Wanneer is de Rome Sightseeing Card het kopen waard?

mensen die op het plein lopen| ©陈欢
mensen die op het plein lopen| ©陈欢

De Rome Sightseeing Card is ideaal als u van plan bent om korte tijd in de stad door te brengen, aangezien u passen van 48 tot 72 uur kunt kopen die de belangrijkste attracties omvatten.

Door de Roma Pass te kopen, krijgt u niet alleen toegang tot de belangrijkste attracties van de stad, maar bespaart u ook geld en tijd, twee fundamentele zaken om rekening mee te houden als u reist en nog meer als het om een paar dagen gaat. Maar om te bepalen of het voor uw specifieke geval de moeite waard is, stel ik voor dat u een aantal fundamentele aspecten evalueert.

Toeristische attracties die u wilt bezoeken

Als u het type reiziger bent dat verschillende van de typische bezienswaardigheden wil bezoeken waarvoor een toegangsticket nodig is, zult u ongetwijfeld veel hebben aan de Rome Tourist Card, omdat deze toegang bevat tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ik laat u achter met dit artikel waar u de beste monumenten van de stad kunt vinden om uw route op te bouwen.

Maar als dit niet uw geval is, en u liever door de straten van de stad loopt en een bepaalde attractie bezoekt, is het waarschijnlijk voordeliger om het ticket alleen te kopen en niet de stadspas te kopen waarin veel bezienswaardigheden zijn opgenomen die u niet interesseren.

Aantal dagen dat u de stad moet bezoeken

U kunt de City Pass kopen voor twee of drie dagen, waardoor het uw ideale bondgenoot is als u weinig tijd hebt om de stad te bezoeken, zodat u zich beter kunt organiseren, alle bezienswaardigheden die inbegrepen zijn kunt bezoeken en niet alle kaartjes tegelijk hoeft te kopen en in lange rijen hoeft te staan. Als u zich goed organiseert, kunt u zelfs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome in één dag bezoeken.

Anderzijds, als u van plan bent een week of langer naar Rome te reizen, zult u het niet erg nuttig vinden om de toeristenkaart te kopen, omdat u deze slechts voor een deel van uw reis zult gebruiken en u zich wellicht beter kunt organiseren om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid en in uw eigen tijd te bezoeken.

Wachttijden bij toeristische attracties

Vergeet niet dat u bij veel attracties, als u de toeristenpas koopt, exclusieve toegang krijgt via een speciale plaats, waardoor u lange rijen om binnen te komen vermijdt. Dit gebeurt op de meest populaire en drukke plaatsen van de stad, zoals het Romeinse Colosseum, Castel Sant Angelo en de Capitolijnse Musea. Dus als een van deze sites op uw bucketlist staat, kunt u wellicht gebruik maken van de toeristenkaart.

Aan de andere kant, als u niet geïnteresseerd bent in deze plaatsen of liever zelf uw kaartjes koopt zonder u zorgen te maken over de wachtrijen, is de toeristenkaart misschien niet nuttig voor u.

Met welk vervoer reist u door Rome?

Het is belangrijk op te merken dat de Roma Pass gratis vervoer met de metro en de stadsbussen omvat, dus u kunt geld besparen door de pas te kopen en u gratis door de stad verplaatsen.

Anders, als u van plan bent in het centrum van Rome te blijven of een ander vervoermiddel in gedachten heeft zoals een privé auto of Rome sightseeing bus om u door de stad te verplaatsen, mist u een van de belangrijkste voordelen van de City Pass.

Speciale kortingen op attracties

Veel attracties in de stad hebben een leeftijds- of beroepskorting en een van de belangrijkste voordelen van de Roma Pass is de korting van 20% op de toegang tot musea en monumenten. Gezien dit feit en het feit dat kortingen NIET cumulatief zijn, zult u moeten rekenen om te zien of de toeristenkaart loont of niet.

Koop de Roma Pass

Is het de moeite waard de toeristenkaart te kopen om Rome te bezoeken alleen om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien?

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets

Zonder twijfel is het antwoord ja! Natuurlijk is het de moeite waard als u de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome wilt zien. Met de Rome Sightseeing Card heeft u toegang tot de meeste daarvan, met een speciale korting en zonder wachtrijen. Tijd en geld besparen op uw reis naar Rome is essentieel.

Met de City Sightseeing Card krijgt u inclusief toegang tot 2 van de 6 belangrijkste attracties in Rome, waaronder:

Maar dat is niet alles, u krijgt ook korting bij meer dan 30 andere attracties in de stad. Op de officiële website van Roma Pass vindt u de volledige lijst, maar onder de belangrijkste sites vindt u:

 • Ara Pacis Museum
 • Palazzo Barberini
 • Baden van Caracalla
 • Markt van Trajanus
 • Nationaal Etruskisch Museum van Villa Giulia
 • Baden van Diocletianus
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Palazzo Altemps
 • Crypte Balbi
 • Nationale Galerij****van moderne kunst van Rome
 • Palazzo Venezia
 • Galleria Spada
 • Museum van Rome

Als u besluit de Omnia Card te kopen, hebt u alles inbegrepen wat u nodig hebt om van Vaticaanstad te genieten. U kunt alle monumenten en belangrijke bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Koop de Omnia-kaart

Is het de moeite waard de toeristenkaart te kopen om Rome met kinderen te bezoeken?

kinderen die met bellen spelen| © eleonora
kinderen die met bellen spelen| © eleonora

Laat ik u zeggen dat ik niet het exacte antwoord op deze vraag heb, want dat hangt sterk af van het soort reis dat u met uw gezin wilt maken.

Allereerst wil ik duidelijk maken dat Rome een zeer goed voorbereide stad is en een interessante verscheidenheid aan activiteiten biedt om met kinderen te doen. Houd er echter rekening mee dat de toeristische kaart van Rome culturele en historische attracties omvat, zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt leren kennen, dus het is mogelijk dat veel van de activiteiten die u met kinderen wilt doen niet zijn inbegrepen.

Als uw kinderen echter geïnteresseerd zijn in de oorsprong van de stad en het leuk vinden om over Rome te leren, is het misschien een goede optie om de toeristenkaart te kopen om als gezin de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken.

Wat ik zeker weet is dat u tijd en geld zult besparen door de passen te kopen, in plaats van alle kaartjes afzonderlijk. Denk er ook aan dat de toeristenpas voor kinderen een gereduceerde prijs heeft.

Is het de moeite waard om de Rome Sightseeing Card te kopen voor een lange of korte reis?

luchtfoto van rome| © Caleb Miller
luchtfoto van rome| © Caleb Miller

Het hangt allemaal af van hoeveel of hoe weinig tijd u in de stad wilt doorbrengen, maar als u een korte reis van minder dan 4 dagen in Rome gaat maken, kan de Rome Sightseeing Card uw beste bondgenoot zijn, omdat u daarmee tijd en geld kunt besparen, wat u nodig hebt. Tijd, omdat u de belangrijkste attracties kunt bezoeken zonder in de rij te staan voor kaartjes. En geld, want door de pas te kopen krijgt u toegang tot de populairste sites zonder extra te betalen en krijgt u speciale kortingen.

Aan de andere kant, als u een langere reis plant , meer dan een week, hebt u veel meer tijd om de stad in uw eigen tempo te verkennen en vindt u de toeristenkaart misschien niet zo nuttig. Maar als u uw reis liever organiseert door u de eerste dagen te concentreren op de belangrijkste bezienswaardigheden, is de pas iets zinvoller.

Als u een korte reis plant, is hier een routebeschrijving om u te helpen organiseren en in 3 dagen door Rome te reizen en een andere om het in 5 dagen te doen zonder iets te missen.

Is het de moeite waard de toeristenkaart te kopen om Rome in de zomer te bezoeken?

huis met bloemen| ©_tonidelong
huis met bloemen| ©_tonidelong

De zomermaanden zijn hoogseizoen in Rome, dus de prijzen zijn veel hoger dan in andere tijden van het jaar en u zult waarschijnlijk meer geld uitgeven aan accommodatie, eten en attracties. Daarom kan de toeristenkaart uw beste bondgenoot zijn om u door de stad te verplaatsen en de belangrijkste monumenten en musea goedkoper te bezoeken.

Een ander voordeel is dat u de grote mensenmassa's om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad binnen te gaan, die in deze tijd van het jaar heel gewoon zijn, kunt vermijden. Integendeel, met de toeristenkaart kunt u rechtstreeks naar deze plaatsen gaan zonder tijd te verliezen.

Om vast te stellen of het al dan niet handig is om de toeristenkaart te kopen om Rome in de zomer te bezoeken, raad ik u aan een routebeschrijving te maken van alle dingen en activiteiten die u in deze tijd van het jaar in Rome wilt zien en doen en te evalueren of het rendabel zal zijn of niet.

Is het de moeite waard een toeristenkaart te kopen om Rome in de winter te bezoeken?

jongen op een fiets in een oranje poncho| ©Aaron Garrett
jongen op een fiets in een oranje poncho| ©Aaron Garrett

Het winterseizoen wordt beschouwd als laagseizoen in Rome, dus qua prijzen en toegankelijkheid van toeristische trekpleisters zal het minder chaotisch zijn dan wanneer u in de zomer reist. U zult de stad op een meer ontspannen manier kunnen bezichtigen en de drukte bij de belangrijkste monumenten en populaire plaatsen zal aanzienlijk afnemen.

Daarom kan ik u niet verzekeren of het de moeite waard is of niet, want dat hangt af van de attracties die u wilt bezoeken en vooral van de dagen die u hebt om de stad te verkennen. Om u te helpen uw reisroute te bepalen, volgt hier een gids met de belangrijkste dingen die u in de winter in Rome kunt doen.

Is het de moeite waard als ik de stad in een weekend ga bezoeken?

mensen rond de ruïnes| ©--MARCO POLO--
mensen rond de ruïnes| ©--MARCO POLO--

Absoluut ja! De Rome Tourist Card is ideaal als je van plan bent de stad in een weekend te bezoeken, omdat je er veel aan hebt.

Als je twee dagen in Rome doorbrengt, raad ik je twee fundamentele dingen aan. Ten eerste moet u uw reisroute goed plannen met de toeristische attracties die u wilt bezoeken, hun openings- en sluitingstijden en hun locaties op de kaart. Dit is nodig zodat u geen tijd verliest en gewoon van de stad kunt genieten.

En ten tweede moet u controleren of de attracties die u wilt bezoeken zijn opgenomen in de toeristenkaart van Rome. Als uw antwoord ja is, is mijn advies om de pas te kopen, omdat het uw onmisbare bondgenoot zal zijn om tijd en geld te besparen tijdens uw weekendtrip.

Zo kunt u niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien, maar ook het openbaar vervoer gebruiken zonder extra te betalen en zelfs op de toeristische busroutes stappen die de belangrijkste punten van de stad met elkaar verbinden om u op de gemakkelijkste manier door Rome te verplaatsen.

Is het de moeite waard om de toeristenkaart te kopen als ik de toeristenbus wil gebruiken?

Met de toeristenbus door Rome| ©Chris Sampson
Met de toeristenbus door Rome| ©Chris Sampson

Natuurlijk! De Rome Tourist Card heeft de bijzonderheid dat het de toeristische bus van Rome omvat. Daarom raad ik u aan, zodra u hebt vastgesteld welke attracties u wilt bezoeken en u ze op de route van de toeristenbus van de stad hebt gelokaliseerd, de toeristenkaart te kopen. Zo kunt u met de toeristenbus naar de verschillende bezienswaardigheden van de stad reizen en de populairste attracties bezoeken, lange wachtrijen vermijden en geld besparen - geweldig!

Als u de toeristenbus van Rome wilt gebruiken maar, vanwege het soort reis dat u besluit te maken of de plaatsen die u wilt bezoeken, niet geïnteresseerd bent in het verkrijgen van de toeristenkaart van de stad, is het ook een goed plan om deze te verkrijgen. Zo kunt u Rome in uw eigen tempo leren kennen door met deze bus van de ene kant van de stad naar de andere te gaan en te kiezen welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken.

Koop de Rome Sightseeing Bus Pass

Waarom is de Rome Sightseeing Bus Pass nog meer de moeite waard?

zicht op de bruine structuur| ©陈欢
zicht op de bruine structuur| ©陈欢

Om u te helpen beslissen of de Rome Sightseeing Card de moeite waard is voor het soort reis dat u wilt maken, zal ik u vertellen welke andere voordelen u bij uw pas inbegrepen krijgt. Naast de 2 gratis kaartjes voor de musea die in de pas zijn opgenomen, krijgt u toegang tot:

 • Een gereduceerd tarief, met minimaal 20% korting, voor de andere belangrijke musea en monumenten van de stad waarvoor u het gratis kaartje niet gebruikt.
 • Gratis openbaar vervoer gedurende de looptijd van de pas.
 • Toegang tot een kaart en een gids voor de belangrijkste toeristische attracties van Rome.
 • Speciale kortingen op voorstellingen, enkele aanvullende toeristische diensten en tentoonstellingen.
 • Toegang zonder lange wachtrijen tot het Colosseum en andere belangrijke attracties.

Andere opties die u kunnen interesseren

mensen op het strand| ©ho visto nina volare
mensen op het strand| ©ho visto nina volare

Als u hebt besloten dat vanwege het soort reis dat u wilt maken of de attracties die u wilt bezoeken, de stadspas voor Rome niet de moeite waard is, is hier wat informatie die nuttig voor u kan zijn om uw reis zo goed mogelijk te organiseren zonder iets te missen.

Een must-see attractie tijdens je reis naar Rome is het Colosseum, dus in dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om je tickets voor het Colosseum tegen de beste prijs te kopen.

Een andere must-see is het Vaticaan, dus in dit artikel lees je alles over wat er te zien en te doen is in het Vaticaan.

Tot slot raad ik u aan om de Capitolijnse Musea niet uit uw route te laten , hier heeft u alle informatie die u nodig heeft om uw kaartjes te kopen.

Koop uw tickets voor het Colosseum en het Vaticaan