Is de Rome Pass de moeite waard?

Als je van plan bent Rome te bezoeken en niet weet of je wel of niet een Rome Tourist Card moet aanschaffen, lees dan verder en ik vertel je er alles over in dit artikel.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minuten lezen

Is de Rome Pass de moeite waard?

pareja en la calle | ©Carla del Ciotto

Rome is een stad met een grote verscheidenheid aan dingen om te zien en activiteiten om te doen, en soms kan de toeristenkaart een goede bondgenoot zijn, maar soms ook niet. Alles hangt ongetwijfeld af van wat je wilt doen, de attracties die je wilt zien in de stad, het aantal dagen dat je van plan bent te reizen en je budget.

Dus als je wilt weten of het de moeite waard is of niet, lees je hier de voor- en nadelen van de Rome Tourist Card.

Wanneer is de Rome Sightseeing Card het kopen waard?

Mensen die op het plein lopen| ©陈欢
Mensen die op het plein lopen| ©陈欢

De Rome Sightseeing Card is ideaal als je van plan bent om korte periodes in de stad door te brengen, omdat je passen van 48 tot 72 uur kunt kopen die de belangrijkste bezienswaardigheden omvatten.

Door de Roma Pass te kopen, heb je niet alleen toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar bespaar je ook geld en tijd, twee fundamentele dingen om rekening mee te houden als je reist en nog meer als het voor een paar dagen is. Maar om te bepalen of het in jouw geval de moeite waard is, stel ik voor dat je een aantal fundamentele aspecten evalueert.

Toeristische attracties die je wilt bezoeken

Als je het type reiziger bent dat verschillende van de typische bezienswaardigheden wil bezoeken waarvoor je een toegangsticket nodig hebt, dan zul je ongetwijfeld veel hebben aan de Rome Tourist Card, omdat deze toegang bevat tot de bezienswaardigheden die je zeker moet zien. Ik laat je achter met dit artikel waar je de beste monumenten van de stad kunt vinden om je route samen te stellen.

Maar als dit niet jouw geval is en je liever door de straten van de stad loopt en een bepaalde bezienswaardigheid bezoekt, is het waarschijnlijk voordeliger om zelf een kaartje te kopen en geen stadspas te kopen die veel bezienswaardigheden bevat die je niet interesseren.

Aantal dagen dat je de stad kunt bezoeken

Je kunt de toeristenkaart voor twee of drie dagen kopen , waardoor het je ideale bondgenoot is als je weinig tijd hebt om de stad te bezoeken, zodat je jezelf beter kunt organiseren, alle bezienswaardigheden die zijn inbegrepen kunt bezoeken en niet alle kaartjes tegelijk hoeft te kopen en in lange rijen hoeft te staan. Als je je goed organiseert, kun je zelfs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome in één dag bezoeken.

Aan de andere kant, als je van plan bent om een week of langer naar Rome te reizen, zul je het niet zo handig vinden om de toeristenkaart te kopen, omdat je deze maar voor een deel van je reis zult gebruiken en je jezelf misschien beter kunt organiseren om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid en op je eigen tijd te bezoeken.

Wachttijden bij toeristische attracties

Houd er rekening mee dat je bij veel attracties, als je de toeristenkaart koopt, exclusieve toegang hebt tot een speciale plek, waardoor je lange rijen om binnen te komen kunt vermijden. Dit gebeurt op de populairste en drukste plekken van de stad, zoals het Romeinse Colosseum, Castel Sant Angelo en de Capitolijnse Musea. Dus als een van deze bezienswaardigheden op je bucketlist staat, kun je misschien beter gebruik maken van de toeristenkaart.

Aan de andere kant, als deze plekken je niet interesseren of als je liever zelf je kaartjes koopt zonder je zorgen te maken over de wachtrijen, is de toeristenkaart misschien niet handig voor jou.

Met welk vervoer kun je door Rome reizen?

Het is belangrijk om te weten dat de Roma Pass gratis vervoer met de metro en stadsbussen bevat, dus je kunt geld besparen door de pas te kopen en je gratis door de stad te verplaatsen.

Anders, als je van plan bent om in het centrum van Rome te blijven of een ander vervoermiddel in gedachten hebt, zoals een eigen auto of een ** sightseeingbus in Rome, profiteer je niet van een van de belangrijkste voordelen van de toeristenkaart**.

Speciale kortingen op attracties

Houd er rekening mee dat veel attracties in de stad een korting geven voor leeftijd of beroep en een van de belangrijkste voordelen van de Roma Pass is de korting van 20% op de toegang tot musea en monumenten. Gezien dit en het feit dat kortingen NIET cumulatief zijn, zul je moeten rekenen om te zien of de toeristenkaart loont of niet.

Koop de Roma Pass

Is het de moeite waard om de toeristenkaart te kopen als je Rome alleen bezoekt om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien?

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets

Het antwoord is zonder twijfel ja! Natuurlijk is het de moeite waard als je de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome wilt zien. Met de Rome Sightseeing Card heb je toegang tot de meeste attracties, met een speciale korting en zonder in de rij te hoeven staan. Tijd en geld besparen tijdens je reis naar Rome is essentieel.

Met de City Sightseeing Card heb je inclusief toegang tot 2 van de 6 belangrijkste attracties in Rome, waaronder:

Maar dat is niet alles, je krijgt ook korting bij meer dan 30 andere bezienswaardigheden in de stad. Op de officiële website van de Roma Pass vind je de volledige lijst, maar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

 • Ara Pacis Museum
 • Palazzo Barberini
 • Baden van Caracalla
 • Markt van Trajanus
 • Nationaal Etruskisch Museum van Villa Giulia
 • Baden van Diocletianus
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Altemps Paleis
 • Crypte van Balbi
 • Nationale Galerij van Moderne Kunst van Rome
 • Palazzo Venezia
 • Spada Galerij
 • Museum van Rome

Als u besluit de Omnia Card te kopen, heeft u alles wat u nodig hebt om van Vaticaanstad te genieten inbegrepen. Je krijgt toegang tot alle belangrijke monumenten en bezienswaardigheden, zoals de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Koop de Omnia-kaart

Is het de moeite waard om de toeristenkaart te kopen om Rome met kinderen te bezoeken?

kinderen spelen met bubbels| © eleonora
kinderen spelen met bubbels| © eleonora

Laat me je vertellen dat ik niet het exacte antwoord op deze vraag heb, omdat het veel zal afhangen van het soort reis dat je met je gezin wilt maken.

Allereerst wil ik duidelijk maken dat Rome een zeer goed voorbereide stad is en een interessante verscheidenheid aan activiteiten biedt om met kinderen te doen. Houd er echter rekening mee dat de toeristenkaart van Rome culturele en historische attracties bevat zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt leren kennen, dus het is mogelijk dat veel van de activiteiten die je met kinderen wilt doen niet zijn inbegrepen.

Als je kinderen echter geïnteresseerd zijn in het leren over de oorsprong van de stad en het leuk vinden om over Rome te leren, kan het een goede optie zijn om de toeristenkaart te kopen om de belangrijkste bezienswaardigheden als gezin te bezoeken.

Wat ik zeker weet is dat je tijd en geld bespaart door de passen te kopen, in plaats van alle kaartjes apart te kopen. Houd er ook rekening mee dat de toeristenkaart voor kinderen een gereduceerde prijs heeft.

Is het de moeite waard om de Rome Sightseeing Card te kopen voor een lange of korte reis?

luchtfoto van rome| © Caleb Miller
luchtfoto van rome| © Caleb Miller

Het hangt allemaal af van hoeveel of hoe weinig tijd je in de stad wilt doorbrengen, maar als je een korte trip van minder dan 4 dagen in Rome gaat maken , kan de Rome Sightseeing Card je beste bondgenoot zijn, omdat je er tijd en geld mee kunt besparen, en dat is wat je nodig hebt. Tijd, omdat je de belangrijkste attracties kunt bezoeken zonder in de rij te hoeven staan voor kaartjes. En geld, want als je de pas koopt , krijg je toegang tot de populairste bezienswaardigheden zonder extra te betalen en krijg je speciale kortingen.

Aan de andere kant, als je een langere reis plant , meer dan een week, heb je veel meer tijd om de stad op je eigen tempo te verkennen en vind je de toeristenkaart misschien niet zo handig. Als je er echter de voorkeur aan geeft om je reis zo te organiseren dat je je de eerste paar dagen concentreert op de belangrijkste bezienswaardigheden, dan is de pas iets zinvoller.

Als je een korte reis plant, laat ik deze route achter zodat je je kunt organiseren en Rome in 3 dagen kunt bezoeken en een andere route om het in 5 dagen te doen zonder iets te missen.

Is het de moeite waard om een toeristenkaart te kopen om Rome in de zomer te bezoeken?

huis met bloemen| ©_tonidelong
huis met bloemen| ©_tonidelong

De zomermaanden zijn hoogseizoen in Rome, dus de prijzen zijn veel hoger dan op andere tijden van het jaar en je zult waarschijnlijk meer geld uitgeven aan accommodatie, eten en attracties. Daarom kan de toeristenkaart je beste bondgenoot zijn om je door de stad te verplaatsen en de belangrijkste monumenten en musea goedkoper te bezoeken.

Een ander voordeel is dat je de grote mensenmassa's om de belangrijkste attracties van de stad binnen te gaan, wat in deze tijd van het jaar heel gewoon is, kunt vermijden. Integendeel, met de toeristenkaart kun je deze bezienswaardigheden direct bezoeken zonder tijd te verliezen.

Om te bepalen of het wel of niet handig is om een toeristenkaart te kopen voor een bezoek aan Rome in de zomer, raad ik je aan om een routebeschrijving te maken van alle dingen en activiteiten die je in deze tijd van het jaar in Rome wilt zien en doen en te evalueren of het voordelig zal zijn of niet.

Is het de moeite waard om een toeristenkaart te kopen om Rome in de winter te bezoeken?

Jongen op een fiets in een oranje poncho| ©Aaron Garrett
Jongen op een fiets in een oranje poncho| ©Aaron Garrett

Het winterseizoen wordt beschouwd als laagseizoen in Rome, dus qua prijzen en toegankelijkheid van toeristische trekpleisters zal het minder chaotisch zijn dan wanneer je in de zomer reist. Je kunt de stad met meer rust verkennen en de mensenmassa's bij de belangrijkste monumenten en populaire bezienswaardigheden zullen aanzienlijk afnemen.

Daarom kan ik je niet verzekeren of het de moeite waard is of niet, want het hangt af van de attracties die je wilt bezoeken en vooral van de dagen die je hebt om de stad te verkennen. Om je te helpen bij het uitstippelen van je reisroute, volgt hier een gids met de belangrijkste dingen die je in de winter in Rome kunt doen.

Is het de moeite waard als ik de stad in een weekend ga bezoeken?

mensen rond de ruïnes| ©--MARCO POLO--
mensen rond de ruïnes| ©--MARCO POLO--

Absoluut ja! De Rome Tourist Card is ideaal als je van plan bent de stad in een weekend te bezoeken, want je zult er veel uithalen.

Als je twee dagen in Rome gaat doorbrengen, raad ik je twee fundamentele dingen aan. Ten eerste moet je je route heel goed plannen met de toeristische attracties die je wilt bezoeken, hun openings- en sluitingstijden en hun locaties op de kaart. Dit is nodig zodat je geen tijd verliest en gewoon van de stad kunt genieten.

Ten tweede moet je controleren of de attracties die je wilt bezoeken zijn opgenomen in de toeristenkaart van Rome. Als je antwoord ja is, is mijn advies om de pas te kopen, omdat het je onmisbare bondgenoot zal zijn om tijd en geld te besparen tijdens je weekendtrip.

Met de kaart kun je niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken, maar ook het openbaar vervoer gebruiken zonder extra te betalen en zelfs de toeristische busroutes nemen die de belangrijkste punten van de stad met elkaar verbinden, zodat je je op de gemakkelijkste manier door Rome kunt verplaatsen.

Is het de moeite waard om de toeristenkaart te kopen als ik de toeristenbus wil gebruiken?

Rijd door Rome met de toeristenbus| ©Chris Sampson
Rijd door Rome met de toeristenbus| ©Chris Sampson

Natuurlijk! De Toeristenkaart van Rome heeft de speciale eigenschap dat de toeristenbus van Rome erbij inbegrepen is. Daarom raad ik je aan om de toeristenkaart te kopen als je eenmaal weet welke attracties je wilt bezoeken en je ze op de route van de toeristenbus van de stad hebt gelokaliseerd. Op deze manier kun je met de toeristenbus naar de verschillende bezienswaardigheden in de stad reizen en de populairste attracties bezoeken, lange wachtrijen vermijden en geld besparen - geweldig!

Als je gebruik wilt maken van de toeristenbus in Rome, maar, vanwege het soort reis dat je besluit te maken of de plaatsen die je wilt bezoeken, niet geïnteresseerd bent in het krijgen van de toeristenkaart van de stad, is het ook een goed plan om deze te krijgen. Op deze manier kun je Rome op je eigen tempo leren kennen, door deze bus te gebruiken om van de ene kant van de stad naar de andere te gaan en te kiezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken.

Koop de Rome Sightseeing Bus Pass

Waarom is de Rome Sightseeing Bus Pass nog meer de moeite waard?

uitzicht op de bruine structuur| ©陈欢
uitzicht op de bruine structuur| ©陈欢

Om je te helpen beslissen of de Rome Sightseeing Card de moeite waard is voor het soort reis dat je wilt maken, zal ik je vertellen welke andere voordelen je bij je pas krijgt. Naast 2 gratis kaartjes voor de musea die in de pas zijn inbegrepen, heb je toegang tot:

 • Een gereduceerd tarief, met minimaal 20% korting op de andere grote musea en monumenten in de stad waarvoor je geen gebruik maakt van de gratis toegang.
 • Gratis openbaar vervoer voor de duur van de pas.
 • Toegang tot een kaart en gids voor de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome.
 • Speciale kortingen op voorstellingen, sommige extra toeristische diensten en tentoonstellingen.
 • Wachtrijvrije toegang tot het Colosseum en andere belangrijke bezienswaardigheden.

Andere opties die je misschien interesseren

mensen op het strand| ©ho visto nina volare
mensen op het strand| ©ho visto nina volare

Als je hebt besloten dat vanwege het soort reis dat je wilt maken of de attracties die je van plan bent te bezoeken, de toeristenkaart van Rome niet de moeite waard is, is hier wat informatie die nuttig voor je kan zijn om je reis zo goed mogelijk te organiseren zonder iets te missen.

Een must-see attractie tijdens je reis naar Rome is het Colosseum, dus in dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om je kaartjes voor het Colosseum tegen de beste prijs te kopen.

Een andere must-see is het Vaticaan, dus in dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om te weten wat er te zien en te doen is in het Vaticaan.

Tot slot raad ik je aan om de Capitolijnse Musea niet over te slaan , hier vind je alle informatie die je nodig hebt om tickets te kopen.

Koop je tickets voor het Colosseum en het Vaticaan