Krakau Schindlerfabriek rondleiding

4.4
(1986 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 1 uur 30 minuten
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 35 € 32
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Deze rondleiding in de Schindlerfabriek in Krakau toont u de historische mijlpalen van de nazi-bezetting van Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een tour van ongeveer 1,5 uur in kleine groepen van maximaal 15 personen.

U ziet echte artikelen, foto's en documenten uit die tijd, tentoongesteld in permanente exposities in het museum van de fabriek, een levend deel van de geschiedenis van de stad dat herinnert aan een van haar donkerste episodes.

 • Leerover het verhaal van Oskar Schindler en zijn belangrijke rol in Krakau tijdens de nazi-bezetting.
 • Bezoek het museum en bekijk foto's, historische documenten en kunstvoorwerpen uit Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • Bezoek permanente tentoonstellingen in de Schindlerfabriek, zoals "Krakau onder nazi-bezetting 1939-1945".

Wat is inbegrepen

 • Rondleiding door de Schindlerfabriek in Krakau
 • Toegang tot het fabrieksmuseum
 • Lokale professionele gids

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Verken de Schindlerfabriek in Krakau voor een rondleiding vol geschiedenis en cultuur, waar u kunt leren over de mijlpalen die een voor en na markeerden in Polen tijdens de nazi-bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Een professionele gids vertelt u alles over de gebeurtenissen in het Joodse getto tijdens een rondleiding van ongeveer anderhalf uur in het Schindler Fabrieksmuseum, dat permanente tentoonstellingen huisvest zoals "Krakau onder nazi-bezetting 1939-1945".

Als u binnenkomt, in kleine groepen van maximaal 15 personen, ziet u echte foto's, documenten en kunstvoorwerpen uit die tijd , in perfecte staat bewaard, die een deel van de verschrikkingen laten zien waaronder de plaatselijke bevolking heeft geleden in de oorlog tegen Hitler-Duitsland.

U leert het verhaal van Oskar Schindler, de iconische Duitse zakenman die, ondanks zijn connecties met het nazi-establishment als informant, een held werd voor de Poolse Joden.

In zijn fabriek bood Schindler onderdak aan meer dan duizend gevangenen van het nazi-regime, die hij werk verschafte en beschermde, waardoor hij voorkwam dat zij werden opgesloten en geëxecuteerd in het concentratiekamp Plaszow in Krakau.

Tijdens deze rondleiding ontdekt u de gebeurtenissen die het land voorgoed veranderden, met een tijdlijn die begint in 1939 en zich uitstrekt van de nazi-bezetting tot het einde van de nazi-bezetting.De rondleiding voert u door de nazi-bezetting, de executie van het Joodse getto in Krakau, de bevrijding en de daarop volgende jaren, gekenmerkt door het communistische bewind van de Sovjet-Unie.

Reviews

4.4
· 1986 Reviews
 • N
  Nerea
  5
  (0 Reviews)
  Zeer interessante en uitgebreide rondleiding. Een bezoek aan dit soort musea is een uitstekende manier om meer te begrijpen van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Met de hulp van de gids wordt de ervaring nog beter.
 • A
  Andrea
  5
  (0 Reviews)
  Het museum is niet erg groot, maar het is zeer rijk aan tentoonstellingen en informatie over de Tweede Wereldoorlog. Ik raad u ten zeerste aan het tenminste één keer te bezoeken.
 • D
  Diogo
  4
  (0 Reviews)
  Ik had graag gezien dat de fabriek beter bewaard was gebleven, misschien had ik me vergist in wat ik in het museum verwachtte aan te treffen. Desondanks was het een goede ervaring, ik heb geen spijt van de tour hoewel ik iets anders had verwacht.
 • D
  David
  5
  (0 Reviews)
  Een museum dat u terugvoert naar het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog met verbazingwekkende tentoonstellingen en een zeer professionele gids. Meer dan aanbevolen voor iedereen, deze rondleidingen leren altijd veel over de geschiedenis.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid