4-daagse routebeschrijving New York: de nieuwste tips en trucs

Is 4 dagen genoeg om rond te reizen in New York? Het antwoord is ja, zolang je maar het juiste reisschema hebt - hier is de gids die je zoekt!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

11 minuten lezen

4-daagse routebeschrijving New York: de nieuwste tips en trucs

Vanaf de top van New York | ©Lukas Kloeppel

4 dagen in New York is een lange tijd: er is genoeg te zien en te doen in de Big Apple, maar als je je route goed kiest en je tickets van tevoren boekt, speel je op veilig en haal je het meeste uit je tijd.

Hier lees je wat je niet mag missen in de stad, zodat je het meeste uit je reis haalt.

Dag 1: Een rondleiding door zuidelijk Manhattan

New York veerboot| ©Jana Markova
New York veerboot| ©Jana Markova

Het eiland Manhattan heeft veel te bieden. Filmsets, straatkunst, geschiedenis, eten, de beste musea van New York en nog veel meer. Het is tenslotte het beeld van New York dat in je opkomt als je over de Big Apple hoort.

Begin je eerste dag in het zuiden en leer alles over de geschiedenis van de stad. Zo doe je dat.

Vaar met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

De dag beginnen met een boottocht over de Hudson naar het Vrijheidsbeeld is een slimme beslissing. Vroeg op de dag zijn er nog maar weinig toeristen op de eilanden, dus je zult veel meer genieten van de rit.

Er zijn twee havens voor de veerboot: Battery Park en het naburige Jersey City. De frequentie is 25 tot 30 minuten, de eerste vertrekt om 9:30 uur en de laatste om 15:30 uur. Tijdens deze tour ontdek je niet alleen het belang van het monument dat Frankrijk aan de Verenigde Staten schonk ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van hun onafhankelijkheid. Je maakt ook een stop bij Ellis Island, het eiland dat minstens 40% van de voorouders van de huidige Amerikaanse bevolking herbergde.

Ik raad je aan om je rondleiding naar het Vrijheidsbeeld te boeken of vooraf kaartjes voor het Vrijheidsbeeld te kopen om verrassingen en lange rijen te voorkomen.

Boek je rondleiding naar het Vrijheidsbeeld

Een moment om te onthouden: bezoek het 9/11 Memorial & Museum

Als je terugkeert naar Manhattan zet de veerboot je weer af bij Battery Park. Vanaf daar kun je in 12 minuten over Greenwitch Street naar het 9/11 Memorial lopen.

Hoewel het een beetje een bitterzoete ervaring is, verzeker ik je dat het de moeite waard is, want je zult een expert worden in de geschiedenis van de Big Apple. Bovendien presenteren zowel het Memorial als het Museum, die twee verschillende dingen zijn, dit historische moment op de meest respectvolle manier.

Als je aankomt, sta je oog in oog met het Memorial dat op Ground Zero is gebouwd, een ruimte om degenen te gedenken die er niet meer zijn. Van daaruit kun je het 9/11 Museum bezoeken, een ruimte waar je alles te weten komt over de sociale en politieke impact die de val van de Twin Towers had op de Verenigde Staten en de wereld.

Boek tickets voor het 9/11 Museum

Een wandeling door Chinatown

In het zuiden van Manhattan vind je naast het financiële district ook architectonisch en gastronomisch bewijs van alle immigratie die in de loop van de geschiedenis van de stad heeft plaatsgevonden.

Begin met een wandeling door Chinatown. Je bent er in ongeveer 16 minuten met de metrolijn 4. De buurt biedt restaurants met smaken die uit China en Zuid-Azië worden geëxporteerd, boeddhistische tempels die je zullen verrassen en zelfs een museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Aziatisch-Amerikaanse bevolking in New York. Canal Street en Mott Street zijn de belangrijkste straten waar ik je aanmoedig om doorheen te wandelen.

Pas op dat je niet te lang blijft hangen en vergeet de lunchtijd! Je weet al dat je in Chinatown geweldig kunt eten en genieten van het beste van Azië zonder New York te verlaten. Je hebt zowel vegetarische als fusionkeukenopties. Probeer nieuwe dingen en maak van de gelegenheid gebruik om de authentieke smaak van een land te proeven door een ander land te bezoeken.

Little Italy en SoHo

Op slechts 6 minuten lopen heb je een andere buurt, of in ieder geval wat er van over is, waar een stop een must is. Opgeslokt door het verstrijken van de tijd door Chinatown, maar net zo relevant om de geschiedenis van New York te begrijpen: ik heb het over Little Italy. Wandel over Mulberry Street, de straat die nog steeds sporen bewaart van de Italiaans-Amerikanen die deze buurt in de 20e eeuw bevolkten.

Als je naar het noordwesten loopt, heb je nog een ander gebied dat een bezoek waard is: Soho. Dit is een wijk waarvan de architectonische structuur zeker je aandacht zal trekken. Bewonder de gietijzeren gebouwen tijdens je rondleiding en maak van de gelegenheid gebruik om een paar winkels binnen te lopen.

Hier vind je ook een aantal van de beste plekken om te eten in New York.

Boek een rondleiding door Soho, Little Italy en Chinatown

Woon een NBA-wedstrijd bij in Brooklyn

Als afsluiting van de dag kun je kaartjes boeken voor een NBA-wedstrijd. Maar ik raad je aan om dat in het Barclays Center te doen en even weg te gaan uit Manhattan. Het kost je ongeveer 25 minuten om er met de metro te komen vanuit Soho.

Behalve dat je een kick krijgt (en waarschijnlijk je stem verliest) bij een bezoek aan het stadion van de Nets, kun je ook een aantal van de vele dingen ontdekken die er in Brooklyn te doen zijn.

Koop tickets voor Brooklyn Nets

Dag 2: De wijk Bronx verkennen

Toegang tot de Bronx Zoo| ©Ingrid Richter
Toegang tot de Bronx Zoo| ©Ingrid Richter

Hoewel het niet zoveel attracties heeft als Manhattan, is de Bronx een borough dat je zeker moet bezoeken. De Bronx Zoo wordt beschouwd als de grootste dierentuin van Noord-Amerika en je hebt er ook het New York Yankee Stadium.

Begin je dag in de dierentuin

Er wachten ongeveer 650 diersoorten op je in de Bronx Zoo.

De dierentuin gaat om 10:30 uur open, dus ik raad je aan om van tevoren te plannen hoe je er vanaf je hotel naartoe kunt gaan. Met het openbaar vervoer doe je er bijvoorbeeld ongeveer een uur over vanuit het centrum van Manhattan, dus zorg voor een vroeg ontbijt en een snack in je rugzak.

De verbindingen tussen de metrolijnen in New York zijn trouwens erg goed, dus als je meer dan één stadsdeel gaat bezoeken, is het een goed idee om een metrokaart te kopen. De 7-daagse MetroCard voor onbeperkt gebruik is een goede optie en als je hem twee keer per dag gebruikt, is hij de prijs waard. Hij kost $ 33. Hier is een New York City Subway Guide om je wegwijs te maken.

Koop uw kaartjes voor de Bronx Zoo

Proef de Italiaanse keuken in Belmont

Naast Manhattan heeft de Bronx zijn eigen stukje Italië in de stad. Dus als je niet genoeg te eten kunt krijgen als je de dierentuin verlaat, raad ik je aan om naar Belmont te gaan, het kleine Italië van de Bronx.

Neem de afslag van de dierentuin naar Belmont en loop vanaf daar ongeveer 10 minuten. De buurt zal je begroeten met een verscheidenheid aan pizzeria's waar je kunt genieten van een originele smaak en een pauze kunt nemen na je lange rondleiding door de dierentuin.

Bezoek de botanische tuinen

Als je je batterijen hebt opgeladen, raad ik je een bezoek aan de Botanische Tuinen aan, die vlak naast de dierentuin liggen. Maak een rondleiding door de hoofdtuinen en kassen, met name de Enid A. Haupt Conservatory, en neem dan foto's naast de Rock Garden en de waterval.

Als je in de lente gaat, raad ik je aan de Orchideeënshow te bezoeken, want de bloemen zijn spectaculair.

Boek tickets voor de Botanische Tuin

Sluit de dag af met een bezoek aan Yankee Stadium

De New York Yankees, gevestigd in de Bronx, zijn een bekend team in het professionele honkbal. Dus om de dag af te sluiten, raad ik een bezoek aan hun stadion aan. Je kunt de bus nemen vanaf de Botanical Gardens. Je doet er ongeveer 45 minuten over om er te komen.

Als je reis tijdens het honkbalseizoen valt, kun je zelfs kaartjes boeken en een wedstrijd bekijken. Een complete ervaring.

Trouwens, Yankee Stadium (aan de buitenkant) is een van de haltes van de beroemde Contrasts Tour, iets wat ik van harte aanbeveel als je de beste buurten van New York wilt ontdekken met een deskundige gids.

Koop kaartjes voor Yankees

Dag 3: Brooklyn: een wijk met charme

Brooklyn bruidswandeling| ©Hellotickets
Brooklyn bruidswandeling| ©Hellotickets

De dichtstbevolkte borough van New York met een sterke identiteit... hoe kun je het niet proberen? Er is zoveel te zien en te doen in Brooklyn!

Steek de Brooklyn Bridge over voor een authentieke ervaring

De dag beginnen met een beetje beweging is een geweldige manier om actief te worden, vind je niet? Dus steek over van Manhattan naar Brooklyn op de iconische brug die de twee stadsdelen met elkaar verbindt.

Je wandeling begint recht voor het stadhuis van New York, vanwaar je uitzicht hebt op de Brooklyn Bridge. Maak foto's met de wijk Brooklyn en de brug op de achtergrond. Ga dan in de richting van de Brooklyn Bridge View en steek deze over. Het duurt ongeveer 30 minuten om aan de andere kant te komen.

Als je bij Brooklyn Bridge Park aankomt, maak je deze keer foto's met Manhattan op de achtergrond.

Boek een Brooklyn Bridge Tour

Eten bij de Time Out Market

Reizen en sightseeing vergen veel van onze energie en daarom is lunchtijd onze beste bondgenoot. Haal het meeste uit je tijd in Brooklyn en ga naar Time Out Market.

In deze foodhal vind je eten van over de hele wereld. Perfect als je nog steeds niet zeker weet wat je wilt eten, laat de opties tot je komen door je ogen. Vanaf Brooklyn Bridge Park is het maar 3 minuten lopen. Dit is slechts een van de beste plekken om te eten in Brooklyn, maar wandel door de omgeving en je vindt vele heerlijke cafés en restaurants.

Geniet van het beste van het Brooklyn Museum of Art

Het Brooklyn Museum of Art is het op twee na grootste museum in de Big Apple. Je vindt er kunst van verschillende herkomst, zoals Egyptisch, Italiaans en uit het Nabije Oosten.

Om er te komen, neem je metrolijn 2 of 3. Het station ligt direct bij de ingang van het museum. Het museum is open vanaf 11 uur. Idealiter zou je er minstens 2 uur moeten doorbrengen. Het leuke aan dit museum is dat je tot 20.00 uur de tijd hebt om het te verkennen, dus je kunt er rustig de tijd voor nemen. Vergeet niet om je kaartjes van tevoren online te reserveren, zodat je niet hoeft te wachten om naar binnen te mogen.

Voor je rondleiding door het interieur raad ik je aan deze handige gids te volgen. Zo mis je niets van de meer dan 1,5 miljoen voorwerpen die in het museum te zien zijn.

Dag 4: Terug naar Manhattan

Ingang van het Metropolitan Museum of Art in New York City| ©Patxi Moraleda
Ingang van het Metropolitan Museum of Art in New York City| ©Patxi Moraleda

Ze zeggen dat je altijd teruggaat naar waar je gelukkig was, en Manhattan is zeker een eiland waar iedereen die het bezoekt weggeblazen wordt. Wijd de laatste dag aan de meest symbolische plekken in de Big Apple. Iedereen zal jaloers zijn op je foto's op Instagram.

Maak 's ochtends vroeg een wandeling door Central Park

Alles wat er te zien en te doen is in Central Park kan je een hele dag of meer kosten, dus overweeg om wat dingen te laten liggen voor de volgende keer dat je terugkomt. In dit geval raad ik je een beperktere maar even leuke rondleiding aan.

Begin met een bezoek aan het John Lennon-monument, Strawberry Fields, door Central Park West in te gaan tussen 71st en 72nd Streets. Ga dan richting de Bow Bridge terwijl je langs The Lake loopt en neem foto's vanuit verschillende hoeken.

Verlaat het park via het beroemde pad The Mall. Of het nu herfst of lente is, je zult zeker versteld staan van het landschap. Verander ten slotte van richting en ga naar het Metropolitan Museum of Art (MET) waar het beste nog maar net begonnen is.

Boek een rondleiding door Central Park

Verdwaal tussen de werken in het MET

Begin je rondleiding door Central Park rond 8 uur zodat je tegen 10 uur, de openingstijd van het MET op Fifth Avenue, klaar bent voor je bezoek. Het is nog beter als je je kaartjes online koopt of een van de toeristenkaarten gebruikt die ** je kunt kopen voor een bezoek aan New York**, zodat je er meteen doorheen kunt zonder in de rij te hoeven staan.

Je moet er wel rekening mee houden dat het MET een enorm museum is, dus ik raad je aan deze gids te raadplegen om het te bezoeken. Zo mis je niets belangrijks en houd je tijd over voor andere bezienswaardigheden in de stad.

Ik raad je aan om minstens twee uur te besteden aan een rondleiding door de permanente en tijdelijke collecties. Een ander ding om in gedachten te houden is dat rugzakken en koffers niet zijn toegestaan in het museum, maar er zijn gratis kluisjes beschikbaar in het museum waar je het gewicht dat je meedraagt kwijt kunt.

Boek een rondleiding door het MET

Loop in de richting van St. Patrick's Cathedral

Als je de MET verlaat, kun je rechtdoor Fifth Avenue aflopen in de richting van de New Yorkse gotische kathedraal: St. Patrick's Cathedral. Patrick's Cathedral. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten, waarin je de gebouwen en winkels met de duurste huurprijzen van de stad en misschien wel van de wereld kunt bekijken.

Als je aankomt, kun je het ontwerp zowel van binnen als van buiten bewonderen, zolang er geen religieuze ceremonie plaatsvindt.

Op de weg naar buiten raad ik je aan om een wandeling te maken door Rockefeller Center, vooral als je in december in New York bent en je een fan bent van de kerstsfeer (aarzel in dat geval niet om het artikel over Rockefeller Center met kerst te bekijken). Het ligt recht tegenover de kathedraal. Je kunt er zelfs een lunchpauze inlassen en daarna nog wat ronddwalen in de winkels en op Fifth Avenue. Daar kun (en moet) je de Top of the Rock beklimmen voor het beste uitzicht over Manhattan vanuit de lucht.

Koop tickets voor St. Patrick's Cathedral

Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf The Edge

The Edge, een van de nieuwste wolkenkrabbers van Manhattan, ligt naast de Hudson Yards en dicht bij de metrolijnen C en E.

The Edge is tegenwoordig een van de meest betaalbare observatoria in New York. Kaartjes voor The Edge zijn zelfs voordeliger als je ze online koopt in plaats van bij de kassa.

Maak gebruik van andere nabijgelegen attracties zoals The Vessel en het Hihg Line park bij Hudson Yards. Blijf tot vlak voor zonsondergang en ga dan naar het observatorium. Je zult versteld staan en misschien zelfs een beetje duizelig worden. Maar het is het zeker waard, dat garandeer ik je.

Koop je kaartjes voor The Edge

Bewonder de verlichte borden op Time Square

Om de dag af te sluiten, loop je naar Times Square. Het is maar 10 minuten lopen. Vanaf het kruispunt van 7th Avenue en 45th Street beloof ik je dat je je zult vermaken.

Maak foto's bij de rode trappen, koop een Krispy Kreme donut en bewonder de neonreclames die nooit slapen. Er zijn ook een paar gigantische winkels te bezoeken, zoals **Forever 21, Levi's, H&**M, enz.

Bewaar de nacht voor een muzikale ervaring

Als je toch in de buurt bent, maak er dan het beste van en ga naar een authentieke Broadway musical! Maar koop je kaartjes niet op straat, er zijn veel oplichterspraktijken. Reserveer online zodat je nog in de buurt kunt rondlopen tot de show begint. Het is tenslotte je laatste dag in de stad en die wil je gebruiken om te winkelen.

Koop je Broadway tickets van tevoren